Yahudiler ulusal bağımsızlıklarını Aksa’da kutladı!

Yahudiler ulusal bağımsızlıklarını Aksa’da kutladı!

İşgalci İsrail polisi korumasında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen yahudiler siyonist İsrail bayrağı açarak provokasyon yaptı. Siyonist ulusal bağımsızlık günü gerekçesiyle, Eski Şehir bölgesine giden yolları demir bariyerlerle kapatırken, caminin avlusuna konuşlandı ve Aksa’nın kapılarını Müslümanlara kapattı.

İşgalci İsrail polisi sabah saatlerinden itibaren, yahudilerin, ulusal bağımsızlık günü bahanesiyle Mescid-i Aksa’ya baskını için Eski Şehir bölgesine giden yolları demir bariyerlerle kapattı. Polis, Eski Şehir sakini olmayan Filistinlilerin buraya girişini engelledi. Aynı zamanda, sabah saatlerinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek avluda konuşlandı ve bu sırada Aksa’nın kapılarını Müslümanların girişine kapattı.

İşgal polisi korumasındaki yahudiler, gruplar halinde Mescid-i Aksa’nın El-Meğaribe (Fas) Kapısı’ndan Harem-i Şerif’e girerek baskın düzenledi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bir yahudinin Mescid-i Aksa’da İsrail bayrağı açtığı görüldü. İki yahudi de sırtında İsrail bayrağıyla Aksa’nın avlusunda dolaşması dikkati çekti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde 423 yahudi, siyonist rejimin ulusal bağımsızlık bayramı gerekçesiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Aksa’da siyonist rejimin bayrağını açan yahudilere ise işgal polisi sadece sözlü uyarıda bulunmakla yetindi.

Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınlar ve gerçekleştirdiği provokasyonlar bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.

İşgal topraklarında 14 Mayıs akşamına kadar ulusal bağımsızlık bayramı dolayısıyla faaliyetler gerçekleştirilecek.

ABD ve İngilizlerin himayesinde 1948’de Filistin topraklarına yerleştirilen siyonistler, bu topraklarda yaşayan Müslümanları sürüp çıkarmıştı. Halen işgal altındaki Filistin Müslümanları da 15 Mayıs’ta “Büyük Felaket”i (Nekbe) anma etkinlikleri gerçekleştirecek.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *