Gazze’de can kaybı 35 bin 91’e ulaştı

Gazze’de can kaybı 35 bin 91’e ulaştı

ABD ve batılı demokrasilerin himayesinde vahşetini sürdüren İsrail’in son 24 saatte Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 57 Filistinli daha şehid oldu, 82 kişi yaralandı.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehid olanların sayısı son 24 saatte 57 artarak 35 bin 91’e yükseldi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne 220 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Düşman ordusunun son 24 saatte Gazze’nin çeşitli yerlerine düzenlediği saldırılarla 7 katliam gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 57 Filistinlinin daha şehid olduğu, 82 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

İşgalci İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda şehid olanların sayısının 35 bin 91’e, yaralı sayısının da 78 bin 827’ye yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak işgalci İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *