Gazze’de katliam devam ediyor, dünya devletlerinin sessizliği de…

Gazze’de katliam devam ediyor, dünya devletlerinin sessizliği de…

Gazze’de katliam devam ediyor. Siyonizm herkesin gözünün içine baka baka hadsizliğine devam ediyor. Nereden buluyor bu şımarıklığı ve özgüveni! Kuşkusuz adı İslam olan ülkelerin zihinsel olarak sömürgeyi kabullenmiş olmalarından…

Gazze’de katliam devam ediyor. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar, erkekler ayırt edilmeksizin toplu birden katliama uğruyorlar. Avrupa ve Amerika’nın gerek gençleri gerekse halkları Filistin’de yapılan bu katliamı kınamak ve sesini duyurabilmek için eylemler yapmaya devam ediyor. İslam ülkelerinin bir avuç vicdan sahibi insancıklar dışında ne halkları ne öğrencileri maalesef hiçbir eylemde bulunmuyorlar. Bulunmadıkları gibi hazlarının peşinde hızlı biçimde koşmaya devam ediyorlar. Deve kuşu misali kafasını kuma gömmüş bir vaziyette olanları görmemeye çalışıyor. Oysa ne yaparsak yapalım katliam devam ediyor. Siyonizm herkesin gözünün içine baka baka hadsizliğine devam ediyor. Nereden buluyor bu şımarıklığı ve özgüveni! Kuşkusuz adı İslam olan ülkelerin zihinsel olarak sömürgeyi kabullenmiş olmalarından. Kendi değerlerine sırt çevirmiş, inançlarıyla bağını koparmış ve halkını kendine düşman ilan etmiş zihniyetlerin yaslanacağı tek dayanak Batı’nın ideolojik barbarlığı kalmıştır. Bu barbarlığa sırt döndüklerinde kendi iktidarları yerle yeksan olacağından bu barbarlığı desteklemekten başkaca bir yol bilmemektedirler.

Muktedirler Batı’nın barbarlığını desteklemeyi kendileri için tek çıkar yol bilmekteyken peki halk neden bu barbarlığa teslim olmaktadır? Kendini İslam’a nispet edenler iktidarları aklamak adına mı yoksa başkaca sebeplerle mi bilinmez ama bu suskunlukları arşı titretmektedir. Zulüm var, katliam var, işgal var ama herkes susmayı ve konuşmamayı tercih ediyor. Çocuklar ölüyor, anneler gözyaşları içinde Rabbine el açmış yalvarıyor, babaların gözlerindeki hüzün demleniyor ama müslümanlar sessizlik içinde boğulmaya devam ediyor. Gazze özgürleşiyor, dünyanın diğer tüm ülkeleri sessizlikleriyle beraber işgal ediliyor. Parayla, ticaretle, diplomasiyle ve daha bir çok sebeple katliamlara sessiz kalınıyor. Gazze ölüyor, insanlık ölüyor ve inançlar giderek karanlık dehlizlere hapsediliyor.

Kassam tugayları ve Hamas İslam’ın izzetini ayakta tutmaya devam ediyor. Dün Taliban Afganistan’da İslam’ın izzetini ayakta tutmuştu bugün Yemen, İran, Lübnan, Filistin İslam’ın izzetini ayakta tutmaya devam etmektedir. Yarın bir başkaları Allah’ın izniyle bu izzeti ayakta tutacaktır. Zira Allah’ın nurunu kafirler söndürmeye gayret etseler de Allah nurunu bir sebeple, bir vesile ile söndürmeyecektir. Mesele bizim bu nur için cehdimizdir. Hesap gününde Rabbimize vereceğimiz bir hesap olacak. Yaşadığımız hayat süresince hangi cehd üzere yaşamışsak onun sonucu ile hüküm giyeceğiz. İslam’ın izzetine sahip çıkmışsak mükafat var eğer bu izzete sahip çıkmamışsak ceza göreceğiz. Herkes kendi gücüne göre muhakkak yapacağı işleri bilir. Herkes kendince yanan ateşi söndürmek için ya ateşe odun atsa (boykot yaparak), yahut su dökse (güç sahipleri kuvvet kullanarak), yahut bu zulmü dünyanın her yanına duyursa (yazarak, konuşarak, eylem yaparak), yahut da gelecek için nesiller inşa edecek projeler hazırlasa (alimlerin yapacağı işler) bu zulüm ateşi o vakit bu kadar harlanmaz ve Siyonizm de bu kadar arsızlaşarak zulmüne devam edemez.

Allah günleri elbette insanlar arasında çevirir durur. Bizim bu zulümlere karşı mücadele edecek bir zihne ve bu zihni miras bırakacağımız bir nesle ihtiyacımız vardır. Yataklarımıza yattığımızda bu düşünce bizi bir sonraki güne daha diri uyanmamıza vesile kılmalı. Her gün yeniden bilenerek başlamalıyız güne. Budur bizi Rabbimize karşı bağışlatacak şey.

(Venhar)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *