İsrail Gazze’deki evleri vurmaya devam ediyor

İsrail Gazze’deki evleri vurmaya devam ediyor

ABD ve batının himayesindeki siyonist İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ndeki evlere yönelik dünkü hava saldırılarında en az 66 Filistinli şehid oldu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “İsrail, saldırıların 205. gününde 7 katliam yaparak 66 kişiyi şehit etti ve 138 kişiyi yaraladı.” ifadelerine yer verildi. Siyonist saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana şehid edilen Filistinlilerin sayısının 34 bin 454’e, yaralı sayısının 77 bin 575’e çıktığı bildirildi.

Açıklamada, enkaz altında ve yollarda ambulans ve sivil savunma ekiplerinin ulaşamadığı çok sayıda ölünün bulunduğu da vurgulandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, işgal ordusunun, Gazze kentinin batısındaki Ebu Husayra Caddesi’nde et-Terturi ailesine ait evi hedef alması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 5 Filistinli şehid. oldu.

Gazze kentinin güneyindeki Sabra Mahallesi’nde, siyonist savaş uçaklarının Hicazi ailesine ait evi bombalaması sonucu 2 Filistinli kadın şehid oldu, yaralanan ve enkaz altında kalanlar oldu.

Gazze Şeridi’nin güneyinde, Refah kentinin doğusundaki Cenine Mahallesi’nde, İsrail savaş uçaklarının “Hatib” ailesine ait evi hedef alması nedeniyle en az 4 Filistinli şehid oldu, birçoğu da yaralandı.

Düşman İsrail ordusunun, Refah’ın merkezindeki Şabura Mülteci Kampı’nda yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı “Havacat” ailesine ait evi bombalaması sonucu 6 Filistinli yaşamını yitirdi.

Refah’ta düşman ordusunun, “Ebu Taha” ailesine ait evi hedef alması sonucu 5 Filistinli şehid oldu.

Gazze’nin ulaşım sektörü yok edildi

Filistin Ulaştırma Bakanı Tarık Zurub, İsrail’in 7 aydır süren savaşının Gazze Şeridi’ndeki ulaştırma sektörüne verdiği zararın 3 milyar doları aştığını söyledi. Zurub, Ramallah’ta toplanan bakanlar kurulunda, Gazze’de ulaştırma sektöründeki hasarın durumuna ilişkin sunum yaptı.

Gazze Şeridi’nde var olan ruhsatlı araçların yüzde 60’ının yok edildiğini belirten Zurub, “Ulaştırma Bakanlığı komisyonları, İsrail güçlerinin Gazze’de 55 bin aracı imha ettiğini tahmin ediyor.” dedi.

İsrail’in altyapı ve vatandaşlara ait araçlara da zarar verdiğini belirten Zurub şunları söyledi:

“İşgal güçlerinin, Gazze Şeridi’ndeki ulaştırma sektörüne verdiği zarar 3 milyar doları aştı. Yaklaşık 945 kilometre yolu bozdular, bu da kentteki yolların yüzde 65’ine karşılık geliyor, maliyeti 2 milyar dolar.”

Siyonist rejim aylardır sivilleri vuruyor

İşgalci İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları da hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde büyük bir insani felaket yaşanıyor.

ABD ve batılı demokrasilerin himayesindeki siyonistlerin 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670’i kadın olmak üzere 34 bin 454 Filistinli şehid edildi, 77 bin 575 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce şehid olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *