Netanyahu, zafer kazanacağını öne sürdü

Netanyahu, zafer kazanacağını öne sürdü

Dünyanın gördüğü en vahşi katliamları gerçekleştiren siyonist kasap Netanyahu, yahudi bayramını kutlamak için yayınladığı görüntülü mesajında, Hamas’a askeri ve diplomatik baskıyı artıracaklarını ve böylece zafere ulaşacaklarını ve üstün olacaklarını öne sürdü.

Batı demokrasilerinin himayesinde Gazze’de katliamı sürdüren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki siyonist esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir esir takası anlaşmasının “Hamas’ın taleplerini artırması nedeniyle” imzalanamadığını iddia etti.

Netanyahu, Hamursuz Bayramı dolayısıyla yayınladığı görüntülü mesajında, “Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirleri kurtarma misyonundan bir an bile vazgeçmediğini” vurguladı.

Esir takası için tüm tekliflerinin Hamas tarafından reddedildiğini ileri süren siyonist kasap Netanyahu, İsrail sokaklarında hükümetin istifası, erken seçim ve bir an önce esir takası anlaşması imzalanması için düzenlenen protestolara işaret ederek, “Hamas’ın İsrail’deki ayrışmadan yararlandığını ve hükümete yönelik baskıdan cesaret aldığını” savundu.

Hamas’ın esirleri serbest bırakmak için şartlarını ağırlaştırdığını öne süren Netanyahu, ilerleyen günlerde Hamas’ın üzerindeki “diplomatik ve askeri baskıyı artıracaklarını” çünkü bunun esirleri geri getirmek ve “zafer kazanmak” için tek yol olduğunu ileri sürdü.

Siyonist katil Netanyahu, “İsrail ordusunun savunma ve saldırıda güçlü olduğunu, düşmanlarının İsrail’e galip gelemeyeceğini, kendilerinin üstün olacağını” iddia etti.

Siyonist İsrail ordusunu ve savaşçılarını savunacağının altını çizen Netanyahu, ABD’nin Batı Şeria’daki insan hakları ihlalleri nedeniyle işgal ordusuna bağlı “Netzah Yehuda” taburuna yaptırım uygulamayı planladığı haberlerine ilişkin, “Eğer ki birisi İsrail ordusunda bir birime yaptırım uygulayabileceğini düşünüyorsa buna karşı tüm gücümle savaşacağım.” ifadesini kullandı.

Gazze’de katliamın sürdürülmesine onay

Siyonist ordu sözcüsü Daniel Hagari, Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında, “Genelkurmay Başkanı, güney cephesindeki (Gazze) ‘operasyonların’ sürdürülmesine ilişkin planı onayladı.” dedi.

Gazze’nin orta kesiminde bu hafta bir “operasyonu” daha tamamladıklarını ve Hamas’a ait bir altyapıyı yok ettiklerini öne süren Daniel, Gazze’deki savaşın sonraki aşamaları için hazırlık yapıldığını anlattı.

Daniel Hagari, işgal ordusunun direktiflerinde bir değişiklik olmadığını, olması durumunda şeffaf bir şekilde ve sorumluluk bilinciyle güncelleme yapacaklarını iddia etti.

Daniel Hagari’nin söz konusu açıklaması, siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, ilerleyen günlerde Hamas’ın üzerindeki “diplomatik ve askeri baskıyı artıracakları” yönündeki açıklamalarının ardından geldi.

Siyonist rejimin Gazze’ye 7 Ekim’den bu yana aralıksız şekilde devam eden saldırılarında çoğu kadın ve çocuk 34 binden fazla Filistinli can verdi, yaklaşık 78 bin kişi yaralandı.

Siyonistlerin 16 yıldır süren ablukasının ardından kara işgali ve ağır bombardımanına sahne olan 360 kilometrekarelik Gazze’de 2,3 milyon Filistinli, insan hakları örgütlerine göre 21. yüzyılın en ağır insanlık felaketlerinden birini yaşıyor.

İsrail batılı demokrasilerin himayesinde

Batılı laik demokratik dünya siyonist İsrail rejimini himaye ederken, sivil katliamlarına, fosfor bombası kullanımına, evleri bombalamasına ve Gazze halkını açlığa mahkum etmesine göz yumarken, batı menşeli adalet kurumları Uluslararası Ceza Mahkemesi, Uluslararası Adalet Divanı gibi kurumlar da süreci sessizce izlemekle yetiniyor. Batılı devletler siyonistlere silah ve para yardımlarını da kesintisiz sürdürüyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *