Malatya Kürecik’ten İsrail’e bilgi aktarıldı iddiasına yalanlama

Malatya Kürecik’ten İsrail’e bilgi aktarıldı iddiasına yalanlama

“İran’ın İsrail’e fırlattığı füzeler Malatya Kürecik’te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu.” iddiasının yeniden gündeme getirilmesi üzerine Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bu iddiaları yalanlayan bir açıklama yayınladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Malatya Kürecik’te bulunan radar üssü ile ilgili söz konusu iddiaların daha önce de yalanlandığını hatırlattı.

Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından, asılsız iddianın kasıtlı bir biçimde yeniden dolaşıma sokulduğu tespit edildiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kürecik’teki radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO prosedürleri çerçevesinde sadece müttefiklerle paylaşılmaktadır. Bu veri paylaşımının amacı, NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasıdır. Bilgilerin İsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir. Türkiye, her zaman Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının yanında olmuştur ve her koşulda olmaya devam edecektir.

Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülmeye çalışılan manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz.”

İlk açıklama ise şöyleydi

İran’ın İsrail’e yönelik 13 Nisan gecesi düzenlediği misilleme saldırısı sonrası, İran İHA ve füzelerinin müttefikler tarafından düşürülmesi sonrası, sosyal medyada Kürecik radar üssüne yönelik bir takım iddialar dile getirilmişti.

Bu iddiaların artması üzerine Türkiye Cumhuriyeti İletişim Bakanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bir açıklama yayımlayarak, üste toplanan bilgilerin İsrail’e aktarıldığı iddialarını yalanlamıştı.

Yapılan açıklamada, Malatya’da bulunan Kürecik radar üssü ile ilgili iddiaların doğru olmadığı belirtilerek, üssün tamamen Türkiye’nin ulusal güvenliği ve NATO müttefiklerinin korunması amacıyla kurulduğu vurgulanmıştı.

Radar üssünden elde edilen bilgilerin, NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşıldığı ve savunma amaçlı kullanıldığı ifade edilmişti.

Açıklamada, Kürecik radar üssünden elde edilen bilgilerin İsrail gibi NATO dışı ülkelerle paylaşılmadığı ve bu tür iddiaların asılsız olduğu belirtilmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *