Haniyye-Erdoğan görüşmesine siyonist tepki

Haniyye-Erdoğan görüşmesine siyonist tepki

Siyonist Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin görüşmesine sert tepki gösterdi. Bu tepkiye de Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile İstanbul’da Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde görüşmüştü.

Bu görüşme üzerine siyonist Dışişleri Bakanı Yisrael Katz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Utanmalısın” diyerek Erdoğan’ı hedef aldı. Katz, “Müslüman Kadeşler, tecavüz, katliam, cesetlere saygısızlık, bebek yakma. Erdoğan, utanmalısın!” mesajı yayınladı.

Bu mesaja tepki gösteren Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli de, “Utanması gereken, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 35 bine yakın Filistinliyi katleden İsrailli yetkililerdir” dedi. Keçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Utanması gereken, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 35 bine yakın Filistinliyi katleden İsrailli yetkililerdir. İsrail Hükümeti üyelerinin gündemi değiştirme çabaları sonuç vermeyecektir. Türkiye’nin önceliği, Gazze’deki katliamın sona ermesinin sağlanması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın tesisidir. Bu doğrultuda çalışmaya ve İsrail’in işlediği suçlarla ilgili gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz.”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Yisrael Katz’ın açıklamasına ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“İsrail Dışişleri Bakanı’nın Cumhurbaşkanı’mızı hedef alan hadsiz açıklaması, İsrail Hükümetinin yaptığı katliamları örtbas etme çabasından başka bir şey değildir. Çocuk katilleri her türlü ateşkes ve barış girişimine düşmanlık ediyor. Bu nedenle, Cumhurbaşkanı’mızın ateşkes ve barış için liderlik ettiği siyasetin bu katliam şebekeleri tarafından hedef alındığını biliyoruz. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar insanlık önünde mahkum oldular ve hukuk önünde hesabını bir gün verecekler.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *