Batı Şeria’da “boğucu ve sıkı kuşatma”nın ardından 14 Filistinli şehid!

Batı Şeria’da “boğucu ve sıkı kuşatma”nın ardından 14 Filistinli şehid!

18 Nisan’da Batı Şeria’da bulunan Nuru Şems mülteci kampına ağır ve boğucu bir baskın düzenleyen işgal güçleri, 3 günün sonunda 14 Filistinliyi şehid edip, en az 30 kişiyi gözaltına alarak kamptan çekildi.

Kuşatma 18 Nisan’da başladı 3 gün sürdü

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, işgal ordusu, dün sabah erken saatlerinde Nur Şems Mülteci Kampı’na takviye birlikler gönderdi.

Tulkerim Mülteci Kamp Hizmetleri Komitesi Başkanı Faysal Selame, AA muhabirine yaptığı açıklamada kampın “boğucu ve sıkı bir kuşatmaya” alındığını, bölgeye askeri araçlar ve buldozerlerle sürekli takviye birlikler geldiğini söyledi. Selame, kampa baskın düzenleyen İsrail askerlerinin evleri ve altyapıyı buldozerle yıktığını, kamptaki sivilleri alıkoyduğunu belirtti.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da sağlık ekiplerinin kampa düzenlenen baskında gerçek mermilerle yaralanan Filistinlileri hastanelerde kısıtlı imkanlarla tedavi etmeye çalıştığı aktarıldı. İşgal güçlerinin sağlık ekiplerinin yaralılara ulaşmasını engellediği, yaralılara ulaşmaya çalışan bir sağlık görevlisini bacağından yaraladığı kaydedildi.

İşgal askerlerinin Nur Şems Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırılarda 7 Filistinlinin hayatını kaybetmesinin ardından Hamas ve İslami Cihad tarafından yapılan ortak açıklamada, Filistin halkına İsrail askerleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilere tüm yolları kullanarak karşı koyma ve onlarla çatışma çağrısında bulunuldu.

İşgalci ordu radyosu, 18 Nisan’da, Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı’na yönelik “geniş çaplı askeri operasyon” başlatıldığını duyurmuştu.

Baskının merkezi Nuru Şems kampı

Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti ile Filistinli Esir Kulübü 20 Nisan Cumartesi günü yayınladıkları ortak bildiride, gözaltıların iki gündür işgal güçlerinin saldırısına maruz kalan Tulkerem’deki Nuru Şems Kampı’nda yoğunlaştığını açıkladı.

Nuru Şems Kampı’nda aralarında çocukların ve yaralıların da bulunduğu en az 15 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen bildiride, kampta gözaltına alınan kişi sayısının henüz tam olarak tespit edilemediği belirtildi.

Bildiride, 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da işgal güçlerince gözaltına alınanların sayısının 8340’a yükseldiği, söz konusu kişilerin evlerine baskın düzenlenerek veya kontrol noktalarında gözaltına alındıkları, bazılarının baskılar sonucu teslim olduğu ve bazılarının da işgal güçleri tarafından rehin tutulduğu kaydedildi. Gözaltıların işgal güçleri tarafından sistematik şekilde kullanılan sabit politikalardan biri olduğuna dikkat çekilen bildiride, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne savaş açtığı 7 Ekim’den bu yana gözaltıları topluca cezalandırma aracı olarak da gördüğü dile getirildi.

Hamas ve İslami Cihad tarafından yapılan ortak açıklamada, Filistin halkına İsrail askerleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilere tüm yolları kullanarak karşı koyma ve onlarla çatışma çağrısında bulunuldu.

Tulkerem’deki Nuru Şems Kampı’nda işgal askerleri ve Filistinli direnişçiler arasındaki çatışmalar Cumartesi sabahı yeniden alevlendi. El-Aksa Şehitleri Tugayı, direnişçilerin Tulkerem ve Nuru Şems kamplarında birçok bölgede işgal güçleriyle çatışmaya devam ettikleri bildirildi.

Tulkerim’deki Nur Şems Mülteci Kampı’na yönelik işgalci saldırılarda 14 Filistinlinin şehid olduğu bildirildi.

İşgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria’da son iki gün içinde 3’ü kadın 30 Filistinli gözaltına alındı.

Hamas’tan Batı Şeria’da grev çağrısı

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Filistinlilere, İsrail’in, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı’na yönelik saldırılarda 14 Filistinlinin hayatını kaybetmesi üzerine greve gitmeleri çağrısı yaptı.

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, “Batı Şeria’daki halkımızı pazar günü (bugün) genel greve uymaya, işgal devleti (İsrail) karşısında tüm meydanları ve çatışma noktalarını alev topuna dönüştürmeye ve tüm özgürleri, silahlarını bu işgal devletine ve onun illegal yerleşimcilerine doğrultmaya çağırıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, işgalcinin Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı’nda katliam yaptığına dikkat çekilerek, Batı Şeria ile Kudüs halkının tüm alanları İsrail asker ve polislerine karşı mücadele noktasına dönüştürme çağrısı yapıldı.

İsrail işgalinin Filistin halkına güvenlik getirmeyeceği vurgusu yapılan açıklamada, Filistin halkının direnişinin zafer ve özgürlük getirene kadar nesiller boyunca süreceği kaydedildi.

Siyonist İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında şehid olan Filistinli sayısı 483’e yükseldi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *