Kenya’nın kilit isimlerinden biri helikopter kazasında öldü

Kenya’nın kilit isimlerinden biri helikopter kazasında öldü

Kenya’da meydana gelen helikopter kazasında Genelkurmay Başkanı Francis Ogolla ve 10 askeri personelin hayatını kaybettiği bildirildi. Kenya’da 3 gün yas ilan edildi.

Kenya Devlet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kazada Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 askeri personel öldü, 2 asker yaralı kurtuldu.

Devlet Başkanı William Ruto, düzenlediği basın toplantısında, helikopterin havalandıktan kısa bir süre sonra düştüğünü belirterek, kayıplar için büyük üzüntü yaşadıklarını vurguladı.

Kazanın yerel saatle 14.20’de meydana geldiğini aktaran Ruto, Kenya Hava Kuvvetlerinin kazanın nedenini belirlemek için olay yerine hava araştırma ekibi gönderdiğini söyledi.

Kenya basınında çıkan haberlerde, helikopterin eski ve bakımsız olduğu iddiasıyla bunun 12 ay içinde yaşanan beşinci askeri helikopter kazası olduğu belirtildi.

Devlet Başkanı Ruto, kaza nedeniyle ülke genelinde 3 gün ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

Ogolla, Nisan 1984’te orduya katıldı ve 2018’de Kenya Hava Kuvvetleri komutanlığına yükseldi ve bu görevi üç yıl boyunca sürdürdü.

Ruto’nun selefi Uhuru Kenyatta, Ogolla’nın ölümünün “ulus için önemli bir kayıp” olduğunu belirterek, “yalnızca başarılı bir askeri lider değil, aynı zamanda hayatını sevgili ülkemize hizmet etmeye ve korumaya adayan sadık bir vatanseverdi.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *