İsrail’in Refah operasyonuna ABD onay verdi

İsrail’in Refah operasyonuna ABD onay verdi

ABD yönetiminden yapılan yazılı açıklamaya göre ABD’nin ve İsrail’in ulusal güvenlik yetkilileri, çevrim içi toplantıda hem İran’ın İsrail’e son saldırılarını hem de İsrail’in Refah’a yönelik olası saldırı planlarını ele aldı. Siyonistlerin, Refah kentine girdiğinde, Şifa hastanesi çevresinde yaptığı gibi çadırları ve içindekileri tanklarla ezmesinden endişe ediliyor!

Beyaz Saray açıklamasında, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın Amerika tarafına, İsrail tarafına ise Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ile Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi’nin başkanlık ettiği kaydedildi.

İran’ın siyonist rejime yönelik son saldırılarının geniş şekilde ele alındığı belirtilen açıklamada ABD’nin bu konuda siyonist rejime desteğinin tam olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Refah’la ilgili tarafların karşılıklı olarak görüşlerini ortaya koyduğu aktarılarak “İki taraf, Hamas’ın Refah’ta yenildiğini görme amacı konusunda uzlaştı.” ifadesine yer verildi.

Öte yandan ABD tarafının, siyonistlerin Refah’a yönelik olası saldırı planlarıyla ilgili endişelerini gündeme getirdiği ve siyonist tarafının da söz konusu endişeleri göz önünde bulunduracağı belirtildi.

Tarafların daha kapsamlı görüşmeler için yakın zamanda yeniden toplantı yapacağı kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD ile siyonist yetkililer arasında Gazze’deki Refah kentinin durumunun ve İsrail’in olası askeri operasyonunun tartışılmaya devam ettiğini açıklamıştı.

Siyonistler saldırı için tarih belirledi

Siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ise Gazze’nin güneyindeki Refah kentine girmek için tarih belirlediği belirtildi. Başbakanlığa bağlı Ulusal Kamu Diplomasisi Direktörlüğü Sözcüsü Raquela Karamson, zoom üzerinden basın mensuplarına açıklamada bulundu.

“Refah konusunda Netanyahu bir tarih belirledi ve Refah’a gireceğiz.” diyen Raquela Karamson, söz konusu tarihle ilgili bilgi paylaşmadı. Karamson, Gazze’de tam bir zafer kazanmanın yolunun Refah’a girmekten geçtiğini iddia etti.

Siyonist rejimin hedefinin “Hamas’ın, İsrail vatandaşları için tehdit oluşturmayacağından emin olmak” olduğunu savunan Raquela Karamson, bu hedefe ulaşmada ABD’nin vereceği her türlü desteği takdir ettiklerini belirtti.

Siyonist rejimin, Refah’a kara saldırısına yönelik uluslararası itirazların azaltılması karşılığında İran’ın misillemesine yanıtını iptal etmeye hazır olup olmadığı yönündeki soruyu da cevaplandıran Raquela Karamson, “Hiçbir ülke, vatandaşlarına 300’den fazla füze atılmasına tolerans göstermez. Bu nedenle karşılığın ne zaman ve nasıl verileceği Başbakanın vereceği karara bağlıdır.” dedi.

İsrail’le İran-Refah pazarlığı

Katar merkezli Al-Araby Al-Jadeed’in Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberde, ABD’nin, İran’a kapsamlı bir saldırıya girişmemesi karşılığında siyonist rejimin, yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı “Refah’a saldırı planını kabul ettiği” öne sürülmüştü.

Adı açıklanmayan Mısırlı yetkili, “Amerikan yönetimi, İran’a karşı geniş çaplı bir saldırı düzenlememe karşılığında işgal hükümetinin (İsrail) Refah’a askeri operasyonla ilgili daha önce sunduğu planı kabul etti.” dedi. Yetkililer, Mısır hükümetinin de Refah’a planlanan saldırının muhtemel etkileriyle başa çıkabilmesi için hazırlıklar yaptığını kaydetti.

ABD yönetimi ise, İran’a kapsamlı bir saldırıya girişmemesi karşılığında İsrail’in yerinden edilmiş yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı “Refah’a saldırı planını kabul ettiği” iddiasını reddetti. AA muhabirine açıklama yapan bir Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi, Katar merkezli Al-Araby Al-Jadeed’in Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberini yalanladı. Yetkili, “Bu haber doğru değil ve tartışılmış olan bir konu da değil.” ifadesini kullandı.

İsrail’in Refah’a olası kara saldırısı

Refah’a saldırı planını onayladığını defalarca kez yineleyen siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu, 8 Nisan’da yaptığı açıklamada saldırı için tarih belirlendiğini belirtmişti. Buna karşın, siyonist devlet televizyonu KAN’ın 14 Nisan tarihli haberinde ise Netanyahu’nun, tarihinin belli olduğunu açıkladığı Refah’a saldırı planının “ertelendiği” iddiasına yer verilmişti.

Ayrıca, siyonist rejimin, kara işgali öncesinde bölgeye sığınanları çıkarmak için iki hafta içerisinde Refah yakınlarında 10 bin çadır kurmayı planladığı öne sürülmüştü. 30 bin ek çadırın da satın alma aşamasında olduğu, bunların da aynı bölgeye daha sonra kurulacağı kaydedilmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *