Macron’a göre İsrail’in zaferi, İran dronlarını durdurmak

Macron’a göre İsrail’in zaferi, İran dronlarını durdurmak

Siyonist destekçisi Fransa’nın lideri Macron, Rusya’nın aksine İsrail’in saldırgan olarak tanımlanamayacağını öne sürerken, Ürdün’de bulunan üslerinden kalkan Fransız uçaklarının İran dronlarını düşürdüğünü, bununla birlikte İsrail’in bütün dronları imha ederek bir zafer kazandığını savundu!

Fransız BFMTV ve RMC kanallarının ortak programına konuk olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris’te düzenlenecek uluslararası spor organizasyonunu ve Orta Doğu’daki gelişmeleri değerlendirdi

Macron, İran’ın İsrail’e yönelik bu hafta sonu gerçekleştirdiği saldırıya değinerek, Tahran’ın Şam’daki konsolosluğuna 1 Nisan’da siyonistler tarafından düzenlenen saldırıya İran’ın “orantısız” yanıt verdiğini ileri sürdü. Macron, “Bu, İsrail’in zaferi çünkü füzelerin ve dronların neredeyse tamamını durdurmayı başardılar.” ifadesini kullandı.

Macron, hafta sonu Ürdün’ün talebi üzerine Ürdün’ün hava sahasında, İran’dan gelen dronları Fransız uçaklarıyla vurduklarını belirtti.

Fransa’nın Ürdün’de askeri üssünün bulunduğunu anımsatan Fransa cumhurbaşkanı, Ürdün hava sahasının İran tarafından ihlal edildiğini söyledi.

Siyonist rejimin önemli destekçilerinden Macron, İsrail’in bütün barbarlığına karşın, Orta Doğu’da gerilimin tırmanmasını istemediklerinin altını çizdi.

Çatışmalara olimpiyatlar sırasında ara verin çağrısı!

Macron, Rusya-Ukrayna Savaşı ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının yanı sıra dünyanın farklı bölgelerindeki çatışmalara Fransa’da düzenlenecek olimpiyatlar sırasında ara verilmesini istedi. Macron, bu konuda Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’den yardım talep edeceğini dile getirdi.

Olimpiyatlar sırasında tehdit oluşması durumunda açılış töreninin Trocadero Meydanı veya Stade de France gibi daha sınırlı bir alanda yapılabileceğine işaret eden Macron, bu uluslararası organizasyon boyunca her gün 20 bin özel güvenlik görevlisinin çalışacağını belirtti.

Ruslar sadece sporcu gönderebilir

Macron, olimpiyatlara Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in davet edilemeyeceğini söyleyerek, Rus sporcuların milli marşları ve bayrakları olmadan etkinliğe katılım gösterebileceklerini dile getirdi.

Rus sporcuların sadece “tarafsız” olarak gelebilecekleri bu uluslararası yarışmaya İsrailli sporcuların katılım göstermesiyle ilgili Macron, “Rusya’nın aksine, İsrail’e saldırgan diyemeyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Mali asıllı Fransız şarkıcı Aya Nakamura’nın Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninde şarkı söylemesini istediğini bir kez daha dile getiren Macron, bu konuda şarkıcının ırkçı tepkilere maruz kalmasını eleştirdi.

Macron, Olimpiyatlar kapsamında Seine Nehri’nde yüzeceğine söz vererek, spor konusunda ayrıca Fransa’da uluslararası zirve düzenleyeceklerini duyurdu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *