İşgal ordusu, son 24 saatte en az 40 noktayı vurduğunu duyurdu!

İşgal ordusu, son 24 saatte en az 40 noktayı vurduğunu duyurdu!

İsrail ordusu dünya kamuoyuna, son 24 saatte Gazze Şeridi’nde 40’tan fazla noktaya saldırı düzenlediğini duyurdu. Sivil halkı hedef alan siyonist rejime tepkiler sadece toplumsal düzeyde kaldı. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, hastanelere acilen jeneratör temin edin çağrısı yaptı.

İşgal ordusundan yapılan yazılı açıklamada, siyonist savaş uçakları ve hava kuvvetlerinin, son 24 saatte Gazze Şeridi’nde 40’tan fazla noktaya saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Gazze’deki sağlık kaynakları, dün, düşman savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Megazi Mülteci Kampı’nda bir çocuk parkına düzenlediği saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 10 kişinin şehid olduğunu bildirmişti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından “hastanelere acil jeneratör temin edilmesi” çağrısı

Gazze Şeridi’ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, uluslararası kurumlara “büyük bir sağlık felaketinin yaşanmaması için bölgedeki hastanelere acil jeneratör temin edilmesi” çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Gazze’ye yönelik saldırıların 193’üncü gününde, hastanelerde 24 saat tam kapasite çalışan jeneratörlerin duracağı yönünde büyük bir korku var.” ifadesi kullanıldı.

Jeneratörlerin durması halinde zaten büyük bir felaketle karşı karşıya olan Gazze Şeridi’nin yaşadığı felaketin daha da katlanacağı uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, uluslararası kurumlara “yeni jeneratörlerin temin edilmesi ya da hastanelere ulaşan elektrik hatlarının onarılması” çağrısı yapıldı.

ABD ve batı dünyası, siyonist rejimi bütün barbarlığına rağmen savunmaya devam ederken, gösterdikleri tepkiler sembolik düzeyde ve etkisiz kalıyor. Uluslararası kamuoyu veya Uluslararası Mahkemeler, siyonist rejime yönelik herhangi bir karar alma ya da yaptırım gücüne sahip bulunmuyor. Siyonistler bugüne kadar vahşice katlettikleri 33 binden fazla Filistinli Müslümana her gün yenilerini eklemeye devam ediyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *