ABD, İsrail’e koşulsuz desteğini yineledi

ABD, İsrail’e koşulsuz desteğini yineledi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, siyonist Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD’nin siyonist rejimin savunmasına verdiği desteği sürdüreceğini vurguladı. Öte yandan Pentagon, Gazze’ye kuracağı limanın ‘planladığı gibi’ devam ettiğini bildirdi!

Pentagon’dan yapılan açıklamada, Austin’in siyonist bakan Gallant ile telefon görüşmesinde “İran’ın İsrail’e 13 Nisan Cumartesi günü düzenlediği, ABD, İsrail ve müttefik kuvvetlerin ortak savunma operasyonuyla engellediği saldırıların sonuçlarını” ele aldığı ifade edildi. Açıklamada, Austin’in ülkesinin İsrail’in savunmasına desteğini ve “stratejik bölgesel istikrar hedefini” teyit ettiği bildirildi.

Biden’a protesto

ABD Başkanı Biden ise 5 Kasım’da düzenlenecek başkanlık seçimleri için yürüttüğü kampanya kapsamında bulunduğu Scranton Kültür Merkezi’nden ayrılırken Filistin destekçisi bir grupla karşılaştı. Göstericiler, “Biden, Biden saklanamazsın, seni soykırımla suçluyoruz.” sloganları attı.

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan ve Biden’ı siyonistlere verdiği destek nedeniyle protesto eden göstericiler, “Özgür, özgür, özgür Filistin” diye seslendi. Biden protestolara herhangi bir tepki vermedi.

İsrail tehlikeli bir bölgede bulunuyor!

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, dünkü basın toplantısında, İran-İsrail gerilimiyle ilgili soruları cevapladı. ABD’nin bölgede çatışmaların yayılmasını istemediğini savunan Patrick Ryder, siyonistlerin ABD’nin bu mesajını alıp almadığı şeklindeki soruya “İsrail adına konuşmak istemiyorum.” yanıtını verdi.

Patrick Ryder, siyonistlerin İran’a karşılık vermesi durumunda ABD’nin nasıl bir tepki vereceğine dair soruyu, “varsayımsal” bularak cevaplamadı. Patrick, “İsrail’in olası tepkisine gelince, bu yine İsrail’in vereceği egemen bir karardır.” ifadesini kullandı.

“İsrail’e her şartta koşulsuz destek vermenin, ABD’nin çatışmaların yayılmasını önleme konusunda İsrail üzerindeki etkisini ortadan kaldırmıyor mu?” şeklindeki soru üzerine Patrick Ryder, şöyle konuştu:

“İsrail, tehlikeli bir bölgede yaşıyor. Burada bir adım geri atıp ABD-İsrail savunma ilişkisine, İsrail’le onlarca yıldır sürdürdüğümüz ilişkiye bakmanın ve ABD’nin İsrail’in yaşadığı bölgeyi tanıdığını yeniden anlamanın önemli olduğunu düşünüyorum. İsrail kendini savunamazsa bölgesel güvenlik ve istikrara yönelik tehditler ortaya çıkabilir ve bu kadar deyip bırakıyorum.”

Patrick Ryder, denizden insani yardım ulaştırmak gerekçesiyle Gazze’ye kurulacağı açıklanan geçici liman çalışmalarının da planlandığı şekilde devam ettiği, kurulumun bu ay sonu biteceği bilgisini paylaştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *