Herzog İngiliz televizyonuna konuştu: Biz barış yanlısıyız

Herzog İngiliz televizyonuna konuştu: Biz barış yanlısıyız

İran’a gereken cevabı vereceklerini iddia ederek ABD’yi İran’la savaşa sürüklemek isteyen siyonist savaş kabinesine karşılık, siyonist cumhurbaşkanı Herzog, İngiliz Sky News’e verdiği demeçte, kendilerinin barış yanlısı olduğunu anlattı!

Isaac Herzog, İngiliz Sky News televizyonuna İran’ın dün geceki hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. İran’ın İsrail’e yönelik saldırısını “savaş ilanı” olarak nitelendiren siyonist cumhurbaşkanı, “itidalli oldukları, (İran ile çatışmanın) yansımalarını bildikleri ve ortaklarıyla müzakereleri olduğu için tüm seçenekleri değerlendirdiklerini” ifade etti.

İsrail’in “barış yanlısı” olduğunu savunan siyonist lider, “İsrail’in kuruluşundan bu yana bu bölgede aradığı son şey savaşa gitmektir” dedi. İsrail için öncelikli meselenin Gazze’deki esirlerin serbest bırakılması olduğunu iddia eden Herzog, Gazze’de “çok sayıda geçiş kapısı açtıklarını ve büyük miktarda yardımın da paraşütlerle atılmasını sağladıklarını” öne sürdü.

Savaş kabinesi, ABD’yi savaşa sokacak!

İran’ın siyonist rejime yönelik saldırısının ardından İsrail Savaş Kabinesi bir araya geldi. Siyonist basının toplantıya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerinde, toplantısının İran’a verilecek karşılık konusunda karara varamadan sona erdiği aktarıldı.

ABD ise, İsrail’in cevap verme hakkı olduğunu ancak kendilerinin İran’la savaşa girme düşüncelerinin bulunmadığını açıkladı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *