Filistinli baba mezarlık yıkıntıları arasında kızının cesedini arıyor

Filistinli baba mezarlık yıkıntıları arasında kızının cesedini arıyor

Filistinli 38 yaşındaki baba Ahmed Felyuna, siyonist rejimin hava saldırılarında can veren 3 aylık kızının cesedini Şifa Hastanesi yıkıntıları arasında bulmaya çalışıyor.

Ailesi için su ararken aralık ayında siyonist rejimin bombardımanında ayaklarından yaralanan acılı baba, koltuk değneğiyle hastanenin bulunduğu bölgede aramalarını sürdürüyor ve kızına ulaşarak onu son defa görmek istiyor.

Gazze'de Filistinli baba, İsrail'in tahrip ettiği mezarlığın yıkıntıları arasında kızının cesedini arıyor

İşgal ordusu mezarları dağıttı

Siyonist ordusunun 2 hafta süren saldırılarının ardından Şifa Hastanesine ulaşan Felyuna, askerlerin hastane çevresindeki mezarlara zarar verdiğini görmesiyle acısı katmerlendi.

Felyuna’nın mezarlıklara zarar gelmeyeceği ümidinin aksine işgal askerinin saldırılarda hastane yakınlarındaki mezarları dağıtması, acılı babayı üzüntüye boğdu.

Şifa Hastanesine sığınan Filistinliler, mezarlıklara ulaşamamaları sebebiyle vefat eden yakınlarını hastane bahçesine gömerken, düşman güçlerinin hastaneye saldırıları sırasında mezarları buldozerle dağıttığı ortaya çıktı.

Acılı baba, kızına veda etmek istiyor

Yaşlı babasıyla birlikte kızını arayan Felyuna, AA muhabirine, kızının cesedini bularak ona veda etmek istediğini ve ona bir mezar yeri yaparak ziyaret etmeyi ümit ettiğini anlattı.

Felyuna, düşman ordusunun hastane bahçesini dağıtması sonucunda Filistinlilere ait mezarları birbirine karıştırdığını, bu sebepten kurbanların cesetlerinin birbirine karıştığını belirtti.

İşgal askerlerinin Şifa Hastanesinin bulunduğu bölgeden çekilmesinin ardından kızını aramak için geldiğini söyleyen Felyuna, “İşgalcinin saldırıları ve yolların zarar görmesi sebebiyle onu Şifa Hastanesinin bahçesine gömmek zorunda kaldık.” dedi.

Felyuna, “Geçtiğimiz aralık ayında düşman bombardımanında bacağım yaralandı ve parmaklarım kesildi. Yine de kızımın cesedini bulmak için ısrarla arıyorum.” ifadelerini kullandı.

Felyuna’nın babası Muhammed ise oğlunun durumu hakkında, “Onu bulmak ümidiyle arıyoruz. Oğlum, kızının cesedinin kaybolduğunu kabullenmek istemiyor.” şeklinde konuştu.

Şifa Hastanesi’nden geriye siyonistlerin yıkım ve katliamı kaldı

İşgalci İsrail ordusu, Gazze kentinin batısında bulunan, 7 binden fazla hasta ve yerinden edilmiş Müslüman Filistinlinin sığındığı Şifa Hastanesi’ne 18 Mart’ın ilk saatlerinde baskın düzenlemiş ve halkın sığındığı yerleşkeyi kuşatmıştı.

Gazze’deki hükümet, düşman güçlerinin Şifa Hastanesi ve çevresinde 400’den fazla Filistinliyi şehid ettiğini, 900’den fazlasını alıkoyduğunu ve 1050 evi yıktığını duyurmuştu. Düşman ordusu ise 2 hafta süren baskında 200 Filistinliyi öldürdüğünü, 500’den fazlasını alıkoyduğunu ileri sürmüştü.

Düşman İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesi ile çevresinden çekildiğini duyurmuştu.

Görgü tanıkları, düşman güçlerinin çekilmeden önce Şifa Hastanesi’nin tüm binalarını yaktığını ve tamamen hizmet dışı bıraktığını, hastanenin cerrahi binasının katlarını ve odalarını tamamen yıktığını, geri kalanını ateşe verdiğini, ana resepsiyon ve acil durum binasını da yakarak içindeki tüm tıbbi malzemeleri imha ettiğini belirtmişti.

İşgal ordusu, 15 Kasım 2023’te de Şifa Hastanesi’ne tüneller ve cephanelikler bulunduğu iddiasıyla baskın düzenlemiş, hastaneyi hizmet dışı bırakıp ciddi zarar verdikten sonra iddialarını destekleyecek kanıtlar sunamamıştı.

Siyonist rejimin tüm vahşetine karşın demokratik ve laik batı dünyası siyonistlere verdiği destekten geri adım atmış değil. Siyasi, askeri ve ekonomik olarak desteğini sürdüren başta ABD ve Avrupa olmak üzere batı dünyası, uluslararası hukuk adı altında uyguladığı hukuk düzeni de İsrail’e karşı tepkileri sönümlemek için kullanılıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *