Katillerin çekildiği Han Yunus caddelerinden onlarca naaş toplandı

Katillerin çekildiği Han Yunus caddelerinden onlarca naaş toplandı

Batı destekli siyonist işgal ordusunun Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’tan çekilmesinin ardından, kentindeki cadde ve sokaklardan onlarca ceset toplandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde terörist işgal ordusu tarafından öldürülerek cadde ve sokaklarda bırakılan cesetler Refah kenti ve Deyr el-Belah bölgesindeki hastanelere kaldırıldı.

İşgal ordusunun çekilmesinden sonra Han Yunus kentinin farklı noktalarından 56 Filistinlinin naaşı toplandı.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, siyonist işgal ordusunun Han Yunus’ta öldürerek cadde ve sokaklarda bıraktığı cansız bedenlerden bazılarının çürümeye yüz tuttuğunu belirtti.

İşgal ordusunun çekilmesinden sonra caddelerden toplanan cesetlerin bazılarının sokak hayvanları tarafından parçalandığına işaret eden görgü tanıkları, Filistinlilere ait bazı cesetlerin ise siyonist tankları altında ezildiğini aktardı.

Han Yunus kentinde işgalci İsrail’in çekilmesinin ardından toplanan cesetlere ilişkin Filistin makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

Siyonist işgal ordusu, 7 Nisan’da yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’tan çekildiğini duyurmuştu. Açıklamada, Han Yunus’taki saldırıyı yürüten 98. Komando Tümeninin bölgedeki görevini tamamladığı ve önceki gece buradan tamamen çekildiği, sadece Nahal Tugayının Gazze Şeridi’nde kalmaya devam edeceği aktarılmıştı.

Siyonist ve uluslararası medyada, bu adımın, ateşkesin ve esir değişimi anlaşmasının imzalanması konusunda ABD’nin baskısı sonucu atıldığına ilişkin haberler yer almıştı.

7 Ekim’den bu yana vahşi bir şekilde Gazze Müslümanlarına saldıran ve çoluk çocuk demeden katleden İsrail rejimi, batının tam desteği altında zulme devam ediyor. Siyonist rejimin cinayet sayısının yüksekliğinden rahatsız olan batı, sivilleri katletmemesi yönünde uyarıda bulunmakla birlikte, siyonistlere silah ve mühimmat desteğinin yanında, siyasi ve ekonomik destek vermeye devam ediyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *