Batıdan İsrail’i kınamayan sembolik mesajlar

Batıdan İsrail’i kınamayan sembolik mesajlar

Batı kamuoyunda İsrail’e tepki üst düzeyde devam ederken, siyasi kurumların ise İsrail’i kınamaktan uzak mesajlarla yetinmeleri dikkat çekiyor. UNRWA Genel Komiseri Lazzarini de attığı son mesajında, İsrail aleyhinde bir ifade kullanmadan, “Kırmızı çizgiler dahil tüm çizgiler aşıldı” demekle yetindi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Siyonist rejimin Gazze’deki saldırılarının başlamasından itibaren buradaki insanların yaşadığı dehşeti hiçbir kelimenin tam olarak anlatamayacağını vurgulayan Philippe Lazzarini, “2 milyon insanın hayatları çoğu zaman bir gecede altüst oldu. Birçoğu en değerlisini, sevdiklerini kaybetti.” ifadelerini kullandı. Lazzarini, İsrail’in, saldırılarında en çok çocukları, yardım görevlilerini, gazetecileri ve sağlık ekiplerini öldürdüğünü, uluslararası insani hukuku apaçık hiçe sayarak, benzeri görülmemiş saldırılar gerçekleştirdiğini, hastaneler ve BM binalarını da yıktığını kaydetti.

Philippe Lazzarini, “Kırmızı çizgiler dahil tüm çizgiler aşıldı. İsrail’in dayattığı kuşatmadan doğan kıtlık durumu daha da kötüleştiriyor. Sonuç olarak insan yapımı kıtlık, bebeklerin ve küçük çocukların bedenlerini yiyip bitiriyor.” uyarısında bulundu.

UNRWA’ya yönelik saldırıların da devam ettiğini belirten Philippe Lazzarini, “Siyasi tartışmalar, başarısız diplomasi, gösterişli konuşmalar ve açıklamalar arasında, Gazze’deki cehennem çukuru günbegün derinleşiyor.” ifadelerine yer verdi.

Sivillerin korunması, Gazze’deki esirlerin serbest bırakılması ve hemen ateşkes uygulanması çağrısında bulunan Philippe Lazzarini, siyonist rejimin daha fazla yardım girişine izin vermesi ve UNRWA’nın çalışmalarına yönelik tüm kısıtlamaları kaldırması gerektiğine dikkati çekti.

Siyonist rejim, Aksa Tufanı’nın başlamasının ardından Gazze’ye dönük yıkıcı saldırılarına başlamasının ardından, batılı demokratik devletler tek tek İsrail’i ziyaret ederek tam desteğini açıkladı. Silah ve mühimmat desteği sağlayan bu devletler, aynı zaman siyonist rejimi siyasi ve ekonomik yönden de desteklemeye devam ediyor.

Uluslararası hukuku ve kurallara dayalı düzeni yerle bir eden İsrail, batı kamuoyunda kendisine karşı oluşan tepkileri ise ciddiye almıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *