Hamas: el Cezire’nin yasaklanması gerçeklerin örtülmesi için intikam kararıdır

Hamas: el Cezire’nin yasaklanması gerçeklerin örtülmesi için intikam kararıdır

Katar merkezli el Cezire televizyonunun İsrail’de yayın yapmasının siyonist meclisinin onayı ile yasaklanması kararına tepki gösteren Hamas, bunu “gerçeklerin örtülmesi için atılmış bir intikam girişimi olarak” niteledi.

Hamas’tan yapılan açıklamada, siyonist meclisin el Cezire’yi yasaklayan kararı kabul etmesine tepki gösterildi. Kararın, Netanyahu’nun işlemiş olduğu korkunç suçlar ve gerçeklerin örtülmesi çabasını gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, “Al Jazeera’nın yasaklanması gerçeklerin örtülmesi için bir intikam kararıdır.” denildi.

Açıklamada, “Bu intikamcı karar, faşist işgalin gazetecilere ve haber çalışmalarına uyguladığı kısıtlama, abluka ve terör hamleleri ve onlara karşı işlenen suç ve ihlallerin taçlandırılmasıdır.” mesajı verildi.

Ayrıca açıklamada, uluslararası kamuoyu ile basın kuruluşlarından Siyonizm tarafından işlenen suçların dünyaya duyurulması ve vahşi tutumlarının ortaya konması için işgal güçlerinin niyetlerini kınamaları talep edildi.

el Cezire için yasa tasarısı

Siyonist devlet televizyonu KAN’ın 20 Ekim 2023 tarihli haberinde, işgal hükümetinin “devlet güvenliğine tehdit oluşturan” televizyon kanallarının kapatılabilmesine izin veren düzenlemeleri onayladığı bildirilmiş, karar doğrultusunda, İsrail’deki Al Jazeera ofislerinin kapatılmasının ve ekipmanlarına el konulmasının mümkün olduğu savunulmuştu.

Siyonist bakanlar, medyada “Al Jazeera Tasarısı” olarak bilinen yasa tasarısını 12 Şubat’ta onaylamış ve parlamento da aynı gün yapılan ilk okumada yasaya ilk onayı vermişti. Siyonist İletişim Bakanı Shlomo Karhi de 21 Şubat’ta Al Jazeera’nın yayın yapmasını engellemek için gerekli prosedürlerin tamamlandığını duyurmuştu.

Uzun süredir Netanyahu’nun onaylanmasını istediği yasa tasarısının, İsrail’in Gazze’ye saldırıları sırasında ön plana çıkan “Al Jazeera’nın İsrail’deki yayınlarını durdurma” amacıyla çıkartıldığı belirtiliyor. Yasa tasarısı, İletişim Bakanı’na “ulusal güvenliğe zarar verdiği gerekçesiyle bir basın organının” yayın platformlarından kaldırılması, İsrail’deki ofislerinin kapatılması, ekipmanlarına el koyulması, internet sitelerine erişiminin engellenmesi yetkisi tanımlıyor.

Siyonist meclis yasa tasarısını onayladı

Siyonist meclis, dünkü oturumunda “İsrail’in ulusal güvenliğine zarar verdiği gerekçesiyle hükümete yabancı basın kuruluşlarını kapatma yetkisi tanıyan” kamuoyunda “Al Jazeera Tasarısı” diye isimlendirilen tasarıyı ikinci ve üçüncü oylamada kabul etti.

Başbakan Netanyahu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Al Jazeera’nin siyonist rejimin güvenliğine zarar verdiğini, 7 Ekim’deki saldırılara “aktif” olarak katıldığını ve işgal askerlerine karşı kışkırtıcı dil kullandığını iddia etti.

Kanalın bundan sonra İsrail’de yayın yapamayacağını duyuran Netanyahu, “Kanalın faaliyetinin durdurulması için yeni yasaya uygun olarak derhal harekete geçmek niyetindeyim.” yazdı.

Netanyahu, siyonist İletişim Bakanı Shlomo Karhi ve Ofir Katz başkanlığındaki Meclis Komisyonu üyeleri öncülüğünde desteklenen ve Meclis’te onaylanan yasa tasarısını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *