ABD, Abbas’ın yeni yönetimi ile çalışmak için sabırsızlanıyor!

ABD, Abbas’ın yeni yönetimi ile çalışmak için sabırsızlanıyor!

Barbar İsrail’i himaye etmeye devam eden ABD yönetimi, Mahmud Abbas tarafından atanan yeni hükümetin yemin töreninin ardından Abbas’la telefon görüşmesinde, yeni kabineyi memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Abbas yemin töreninde, Gazze’deki tam yetkinin kendilerinde olduğunu ileri sürmüştü.

Filistin’de yeni hükümetin yemin töreni

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, Filistin’de Başbakan olarak atanan Mustafa, Mahmud Abbas’ın huzurunda yeni kabinesi ile birlikte önceki gün yemin etti.

Hükümetin ilk bakanlar kurulu toplantısına başkanlık eden Abbas, yeni hükümetin görevlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın yanı sıra doğu Kudüs ve Gazze Şeridi’ni kapsadığını, görevlerini hukuk çerçevesinde yerine getirme konusunda tam yetkiye sahip olduğunu söyledi.

Abbas, hükümetin geniş kurumsal reformlar gerçekleştirmeyi ve bütün Filistinlilere iyi hizmet sunmayı hedeflediğini ileri sürerek, “Gazze Şeridi’ndeki insani yardım çabalarını en üst düzeye çıkarmaya, Gazze ve Batı Şeria’da yeniden yapılanma ve Filistin ekonomisini yeniden canlandırmaya çalışacağız.” dedi.

Gazze’ye yönelik saldırıları durdurmak, işgalcinin ve yerleşimcilerin Kudüs dahil Batı Şeria’daki saldırılarını durdurmak için Arap ve uluslararası taraflarla birlikte çalışmaya devam ettiklerini iddia eden Mahmud Abbas, “Siyasi hedefimiz, özgürlüğe, bağımsızlığa ulaşmak ve işgalden kurtulmak. Aynı zamanda Filistin Devleti’nin Birleşmiş Milletlere tam üye olması için ilgili Arap ve uluslararası taraflarla birlikte çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Abbas, Filistin topraklarını birleştirmek ve ulusal uzlaşıyı sağlamak için çalışmaya devam edeceklerini savunduğu konuşmasında, yeni hükümetin işgal altındaki Doğu Kudüs başta olmak üzere Filistin’in bütün bölgelerinde genel seçimler ve başkanlık seçimlerini düzenlemeye hazırlanması gerektiğini de belirtti.

ABD’den tebrik telefonu

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre yahudi Bakan Antony Blinken, Mahmud Abbas ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Filistin’de oluşturulan yeni kabineyi memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden ABD’li bakan, Abbas hükümeti ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Yeni kabine ile hem Batı Şeria hem de Gazze’de Filistin halkına daha iyi şartların sunulabilmesi yönünde daha güçlü çalışmalar yapılabileceğini iddia eden Antony Blinken, Gazze’de bir an önce rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkes sağlanması gerektiğini aktardı. Blinken, bu durumda insani yardımların da hızlı bir şekilde bölgeye ulaştırılacağını öne sürdü.

Blinken, ayrıca siyonist işgalci İsrail’in güvenlik garantileri aldığı bir durumda bağımsız bir Filistin devletinin var olması amacına bağlı olduklarını savundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *