Hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var?

Hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var?

Son dönemde art arda rekorlar kıran altın, özellikle Türk halkı tarafından güvenli liman olarak görülmeye devam ediyor. Parasının değerini korumak isteyen sadece halk değil devletler de altın rezervlerini artırarak ekonomik krizlere karşı kendilerini güvene almaya çalışıyor.

Uluslararası Para Fonu, Dünya Bankası ve Dünya Altın Konseyi, St. Louis Federal Rezerv Bankası’nın verilerine göre, 2023 itibariyle en çok altın rezervi bulunan 11 ülke açıklandı.

Altının özellikle finansal belirsizlik zamanlarında, bir ülkenin ekonomik istikrarına olan güveni artıran, istikrarlı ve güvenilir bir değer deposu olduğu görüşünde buluşan birçok ülke, rezervlerini de artırmayı sürdürüyor.

Ayrıca altın ülkelerin genel finansal portföylerini çeşitlendirmelerine de olanak sağlıyor. Dünya üzerinde şu ana kadar çıkarılan tüm altınların neredeyse beşte biri merkez bankalarının elinde bulunuyor.

Türkiye’nin de yer aldığı dünyanın en çok altın rezervi bulunan ve ekonomim.com’un ulaştığı raprorda yer alan 11 ülke ve altın rezervleri şöyle:

ABD 8 bin 133 ton
Almanya 3 bin 353 ton
İtalya 2 bin 452 ton
Fransa 2 bin 437 ton
Rusya 2 bin 333 ton
Çin 2 bin 192 ton
İsviçre bin 40 ton
Japonya 847 ton
Hindistan 801 ton
Hollanda 612 ton
Türkiye 479 ton

(Kaynak: ekonomim.com)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *