Volker Türk, siyonist bakanla birlikte BBC yayınına çıktı

Volker Türk, siyonist bakanla birlikte BBC yayınına çıktı

Siyonist bir bakanla birlikte BBC yayınına katılan BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Avusturyalı Volker Türk, Aksa Tufanı’nın uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu savunurken, İsrail için ise, tepkisinin ise orantılı olup olmadığı sorusunun gündeme geldiğini söylemekle yetindi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk ile siyonist Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nir Barkat, Gazze’deki insani duruma ilişkin İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye değerlendirmelerde bulundu.

İşgalci olmanın getirdiği yükümlülükler var!

Gazze’de insani durumun trajik seviyede olduğuna dikkati çeken Volker Türk, “Acil ateşkes gerekiyor.” diye konuştu.

İsrail’in işgalci güç olarak insani yardımların Gazze’ye girişini sağlama yükümlülüğü bulunduğunu vurgulayan Volker, “İnsani yardımlar istenen ölçüde ve hızda gelmediğinde çok ciddi soru işaretleri ortaya çıkıyor.” ifadesini kullandı. Volker Türk, “Bu konuda suçlu İsrail mi?” sorusuna “Evet. İsrail önemli ölçüde suçlanacak.” yanıtını verdi.

Aksa Tufanı suçlu!

Siyonistlerin “yardımların Hamas’a gittiği” ve bu konuda suçlunun BM olduğu yönündeki eleştirilerine de yanıt veren Volker Türk, 7 Ekim 2023’te yaşananların uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu savundu.

Volker Türk, “Aynı zamanda İsrail’in saldırılarının ortaya çıkardığı vahşet ve izlediği savaş yöntemi, tepkinin orantılı olup olmadığı sorusunu gündeme getiriyor. Her zaman niyetinizi ispatlamak zorundasınız. Ancak ablukayla ilan edilen toplu cezalandırma savaş suçudur ve bu şekilde değerlendirilmesi gerekir.” diye konuştu.

İsrail’in yardımları kontrol etmesi doğal!

Çatışmalarda tüm tarafların yaptıklarından sorumlu tutulması gerektiğinin altını çizen Avusturyalı Volker Türk, buna Gazzelilerin ihtiyaç duyduğu yardımları bekletmenin de dahil olduğunu vurguladı.

Kullandığı kelimelerini dikkatli seçen Volker Türk, İsrail’in yardım malzemelerini kontrol etmesinin doğal olduğuna ancak bunun günlerce sürmemesi gerektiğine işaret ederek, “Acil bir durumda anlamsız olan her türlü zorunluluğu masaya koyduğunuzda bu ciddi sorular doğurur. Şu anda gördüğümüz tüm kısıtlamalara baktığımızda, açlığın bir savaş silahı olarak kullanılması meselesi gündeme geliyor.” değerlendirmesini yaptı.

Siyonist bakana göre Gazze’nin yüzde 70’i düşman

Siyonist Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nir Barkat da açıklamasında, “İsrail, ABD’nin ve dünyanın masum Gazzelilere gönderdiği tüm yardımları kabul etse de çoğu savaşı uzatmak için kullanılıyor.” dedi.

“Masum Gazzeli” ifadesini kullanırken elleriyle tırnak işareti hareketi yapan siyonist bakan, BBC muhabiri Jeremy Bowen, “Size göre Gazze’de ne kadar masum insan var?” diye sordu.

Nir Barkat, “Bir sayı vermeyeceğim ancak Gazze nüfusunun yüzde 70’inden fazlası, 7 Ekim saldırılarını destekliyor. Hamas’ı destekleyenlerin farklı düşünceleri vardır ve düşmandır.” ifadesini kullandı.

Dünyanın da İsrail’e destek verdiğini öne süren siyonist bakan, “Yönteminizi destekliyorlar mı?” sorusuna ise “Savaşı bitireceğiz, Hamas savaşçılarını öldürmek ve sivil kayıpları en aza indirmek için her şeyi yapacağız.” ifadesiyle yanıt verdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *