Hamas: Siyonistler Gazze halkını imha savaşı yürütüyor

Hamas: Siyonistler Gazze halkını imha savaşı yürütüyor

Hamas, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde hastaneleri hedef almasının “imha savaşının kanıtı” olduğunu belirtti.

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, işgalcinin Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta bulunan Emel Hastanesi ve Nasır Hastanesine yönelik baskınlarına tepki gösterildi.

“İşgalci, Emel Hastanesi ve Nasır Hastanesine düzenlediği baskınlarla Gazze’deki sağlık sistemi ve hastanelere yönelik faşist saldırılar düzenliyor.” ifadelerine yer verilen açıklamada, İsrail’in Şifa Hastanesinde işlediği suçları devam ettirdiği vurgulandı.

Açıklamada, “Bu durum, işgalcinin başta hastaneler olmak üzere Gazze Şeridi’ndeki tüm yaşam olanaklarını yok ederek onları topraklarından sürmeye çalıştığını ve halkımıza karşı imha savaşı yürüttüğünü kanıtlıyor.” denildi.

Siyonist rejimin tüm uluslararası anlaşmaları ve uluslararası hukuku ihlal ettiği kaydedilirken, “Dünyanın gözü önünde halkımıza karşı işlenen bu suçlar karşısında hiç kimse harekete geçmiyor.” değerlendirmesinde bulunuldu.

İsrail’in Şifa Hastanesine saldırıları

Siyonist işgal ordusu, 15 Kasım 2023’te de Gazze Şeridi’nin en büyük hastanesi Şifa Hastanesine tüneller ve cephanelikler bulunduğu iddiasıyla baskın düzenlemiş, hastaneyi hizmet dışı bırakıp ciddi zarar verdikten sonra iddialarını destekleyecek kanıtlar sunamamıştı.

Şifa Hastanesine 18 Mart’ta tekrar saldırılarına başlayan işgal güçlerinin hastanesi ve çevresindeki bazı Filistinlileri yarı çıplak şekilde güneye göç etmeye zorladığı ortaya çıkmıştı.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesine düzenlediği baskında şu ana kadar 170’ten fazla Filistinlinin öldürüldüğü, 800’ün üzerinde kişinin “sorgulandığı” açıklanmıştı.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, işgal askerlerinin “hastane personeli ve yerinden edilmiş Filistinlileri, hastane binalarını bombalayıp üzerlerine yıkmakla, işkence, sorgulama ve öldürmekle tehdit ettiğini” duyurmuştu.

Dün gece yine bombaladı

Filistin resmi ajansı WAFA’nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, siyonistler, Şifa Hastanesi çevresi ve Deyr el-Belah, Kuveyt Kavşağı, Refah şehri ve Han Yunus’un doğu bölgeleri başta olmak üzere Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerini gece saatlerinde hedef aldı.

Siyonist askeri araçları ve tanklarının yoğun ateşi eşliğinde topçu ateşi ve savaş uçaklarının saldırılarıyla Gazze’nin batısındaki Şifa Hastanesi çevresini hedef alması sonucu onlarca Filistinli şehid oldu ve yaralandı.

İşgal güçleri, hoparlör aracılığıyla Filistinlilerden Şifa Hastanesi’ni derhal boşaltmalarını talep etti. Siyonist savaş uçakları Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah şehrinde de Selman ailesine ait bir eve hava saldırısı düzenledi. Hava saldırısında Selman ailesinden 18 kişi hayatını kaybetti.

Deyr el-Belah’ın El-Hikir bölgesinde Ebu Amra ailesinin evine düzenlenen saldırıda da çok sayıda kişi yaralandı. İşgal güçleri, Kuveyt Kavşağı’nda insani yardım dağıtımını sağlayan komiteleri de hedef aldı.

Siyonist savaş uçaklarının Refah kent merkezindeki Yebna Mülteci Kampı’nda Berhum ailesine ait bir evi hedef alması sonucu çok sayıda kişi şehid oldu ve yaralandı.

Kuveyt Hastanesi’ndeki sağlık yetkilileri, İsrail’in kamptaki evleri bombalaması sonucu şehid olanların ve yaralananların hastaneye getirildiğini belirtti.

Siyonistlerin Deyr el-Belah’ı bombalaması sonucunda şehid sayısı 10’a yükselirken, çok sayıda kişinin enkazda olduğu aktarıldı.

İşgalcinin Refah kentinde dün sabahtan bu yana 5 evi hedef alması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 27’den fazla Filistinli şehid olmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *