‘İsrail, Gazze’de Filistinlilerin kanını korkunç şekilde akıtıyor’

‘İsrail, Gazze’de Filistinlilerin kanını korkunç şekilde akıtıyor’

Demokratik batı dünyasının himayesi altındaki siyonist İsrail rejiminin, Gazze’de Filistinlileri kanını korkunç şekilde akıttığını ve Şifa Hastanesi muhitindeki onlarca evi yaktığını açıklayan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med), “uluslararası toplumu” müdahale etmeye çağırdı!

Cenevre merkezli Euro-Med’ten konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi sakinlerine karşı işlediği soykırım suçunu tehlikeli bir şekilde tırmandırdığı belirtildi.

Siyonist işgal güçlerinin son 24 saat içinde Gazze kentinde sistematik olarak işlediği, aralarında kasıtlı cinayetler, yargısız infazlar, iletişimin kesilmesi ve Şifa Hastanesi çevresindeki evleri hedef alan yoğun bombalamaların da bulunduğu bir dizi suçun belgelediği aktarılan açıklamada, işgal askerlerinin Filistinli sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı, yerleşim yerlerine saldırdığı, Filistinlileri alıkoyduğu ve evlerini yaktığı kaydedildi.

İşgal ordusunun Şifa Hastanesi çevresini bir savaş sahasına çevirdiği ifade edilen Euro-Med’in açıklamasında işgalcinin, Şifa Hastanesinde tedavi gören hastalara ve yaralıları tedavi ve yiyeceksiz bıraktığı belirtildi.

Filistinlilere yönelik ağır kötü muamele ve işkenceye ilişkin çok sayıda başvuru alındığı bildirilen açıklamada, işgalcinin Gazze’de Filistinli sivillerin kanını korkunç bir şekilde akıttığı vurgulanarak, “Euro-Med, uluslararası toplumu, Filistinli sivillerin, hastaların, yaralıların, yerinden edilmişlerin ve sağlık ekiplerinin, İsrail’in Gazze Şeridi’nde beş aydan uzun süredir işlediği soykırım suçundan korunması için derhal ve ciddi bir şekilde müdahale etmeye çağırıyor.” denildi.

Şifa Hastanesine barbar baskını

Siyonist işgal ordusu, 18 Mart’ta Şifa Hastanesine baskın düzenlemiş ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı yerleşkeyi kuşatmıştı. Daha önce de birçok kez işgal ordusunun baskınına uğrayan Şifa Hastanesi çevresinde işgal ordusunun yoğun saldırıları 4 gündür devam ediyor.

Filistin basını, işgal ordusunun Şifa Hastanesi yerleşkesinde bir binayı patlayıcılarla havaya uçurduğunu duyurmuştu.

Siyonist barbarlık demokratik batı dünyasının tam desteği çerçevesinde Filistinli Müslümanları şehid etmeye devam ederken, Gazze’de 32 bin şehid, enkaz altında da binlerce şehid naaşı bulunuyor. Şifa hastanesinde yaşanan son bombalamada en az 170 Filistinli şehid olmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *