Hamas: İsrail’in saldırıları “sadistliğinin” kanıtı

Hamas: İsrail’in saldırıları “sadistliğinin” kanıtı

Hamas, işgalci İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin merkezinden kuzeyine giden yardımlara eşlik eden yerel ekipleri katletmeye çalışmasını, “Filistinlileri Gazze’den sürmeyi amaçlayan İsrail’in sadistliğinin kanıtı” olduğunu bildirdi. Öte yandan siyonist savaş uçakları dün gece bombaladığı bir evde 27 Filistinliyi şehid etti.

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, düşman ordusunun, Gazze Şeridi’nin merkezinden kuzeyine insani yardımlara eşlik eden yerel ekipleri hedef almasının, işgalcinin sadistliğini ortaya koyan ek bir kanıt olduğu belirtildi.

Açıklamada, işgalcinin, Filistin halkını topraklarından sürmeye yönelik “hain planını” uygulamak adına yardımları organize eden ve dağıtan her türlü yerel veya ulusal kabile yapısına saldırmak suretiyle kargaşa ve güvenlik kaosu yaymayı hedeflediği kaydedildi.

Hamas’ın açıklamasında, işgalcinin kanlı saldırılarının artmasının Filistin halkının, kabilelerinin ve tüm güçlerinin iradesini kırmayacağı, kararlılığını sarsmayacağı ve “cani düşman” olarak nitelendirilen işgalciyi ve onun planlarını engellemek için el birliğiyle ilerleyeceği aktarıldı.

Açıklamada, tüm dünyanın gözü önünde uyguladığı barbar bombalamalarla ve açlık silahıyla Filistin halkını katletmeyi sürdüren işgalcinin dizginlenmesi için uluslararası topluma, tüm uluslararası ve bölgesel kuruluşlara hukuki ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunuldu.

Düşman ordusu dün, kara işgalini sürdürdüğü Gazze Şeridi’nin merkezinden kuzeyine insani yardımlara eşlik eden yerel ekipleri hedef aldığı saldırıda 23 Filistinliyi şehid etmişti.

Düşman ordusunun, Gazze Şeridi’nin Kuveyt Kavşağı yakınında 14 Mart’ta insani yardım tırlarını bekleyen Filistinlileri hedef alması sonucunda da 20 kişi şehid olmuş, 155’ten fazla kişi yaralanmıştı.

Aynı şekilde 29 Şubat’ta da Gazze kentinin güneyinde, Gazze Şeridi’ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı’nda insani yardım bekleyen Filistinlilere yapılan saldırıda 118 kişi şehid olmuş, 760 kişi yaralanmıştı.

Sadizm sözlükte kelime anlamı itibariyle “acı vermekten zevk alma durumu” olarak tanımlanmaktadır.

Gazze’de bir ev bombalandı

Barbarlıkta sınır tanımayın siyonist rejime ait savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nda bir evi bombalaması sonucu 27 Filistinli Müslüman şehid oldu, çok sayıda Müslüman yaralandı.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, yerel kaynaklar, siyonist savaş uçaklarının Nusayrat Mülteci Kampı’nda bir eve hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Kaynaklar, saldırıda çoğu yerinden edilmiş kişiler olmak üzere 27 Filistinlinin şehid olduğu, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

Düşman savaş uçaklarının Gazze şehrinin doğusundaki Ed-Durc Mahallesi’ndeki Sidra bölgesine düzenlediği hava saldırısında da şehidlerin olduğu kaydedilen haberde, bu saldırılara eş zamanlı olarak Gazze şehrinin kuzeyi ve diğer bölgelerinin de topçu atışıyla hedef alındığı ifade edildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *