Katiller yine Şifa Hastanesine baskın yaptı

Katiller yine Şifa Hastanesine baskın yaptı

İşgal güçleri Gazze’deki El Şifa Hastanesi’ne baskın düzenlerken, bir askeri sözcü Hamas savaşçılarının tıbbi tesiste yeniden toplandığını iddia etti.

Gazze Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin Ekim ayından bu yana düzenlediği dördüncü saldırı olan Şifa’ya düzenlenen saldırının ölüm ve yaralanmalarla sonuçlandığını söyledi.

Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, işgal ordusunun Şifa Tıp Kompleksi’ni (Şifa Hastanesi) tanklarla, insansız hava araçlarıyla (İHA) ve silahlarla basarak içeride ateş açmasını, “İsrail’in sağlık sektörünü ortadan kaldırma ve hastaneleri yok etme yönündeki kasıtlı niyetini doğrulayan” savaş suçu olarak nitelendirdi.

Gazze’deki hükümetin medya ofisinin Telegram hesabından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, işgal ordusunun, sabahın erken saatlerinden itibaren Şifa Hastanesi’ne tanklar, ağır silahlı askerler ve insansız hava araçlarıyla baskın düzenleyerek hastanenin içinde ateş açmaya başladığı, bunun yaralılar, hastalar ve yerinden edilmiş insanlar arasında korku ve paniğe yol açtığı kaydedildi.

Açıklamada, “İşgal ordusunun Şifa Tıp Kompleksi’ni tank, İHA ve silahlarla basarak içeride ateş açması, işgalcinin, sağlık sektörünü ortadan kaldırma ve hastaneleri yok etme yönündeki niyetini doğrulayan savaş suçudur.” ifadesine yer verildi.

Bu durumun hastanedeki binlerce insanın hayatını tehdit ettiği dile getirilen açıklamada, bu yapılanlar “halen çeşitli suçlar ve katliamlar işleyen, sağlık sektörünü ortadan kaldırma, hastaneleri yok etme niyetinde olan” İsrail ordusunun kara siciline eklenen bir savaş suçu olarak nitelendirildi.

“İşgal ordusunun Şifa Tıp Kompleksi’ne baskın yapmasını en güçlü ifadelerle kınıyor ve bunu açık bir savaş suçu, uluslararası hukukun ihlali, uluslararası anlaşmaların ihlali ve insanlığa karşı suç olarak değerlendiriyoruz.” ifadesi kullanılan açıklamada, sağlık personeli, yaralılar, hastalar ve yerinden edilenlerin güvenliği ile yaşamlarından tamamen İsrail, ABD yönetimi ve uluslararası toplum sorumlu tutuldu.

İsrail’i dizginlemek ve sağlık sektörüne, tıbbi kurumlara, hastanelere yönelik saldırılarını, soykırım savaşını durdurmak için uluslararası örgütler ile tüm ülkelere derhal ve acilen müdahale etmeleri çağrısında bulunulan açıklamada, ayrıca “sağlık sektörünü yok etme planı çerçevesinde işlediği bu organize ve planlı suçlarını durdurması için” İsrail’e baskı yapmaları istendi.

Diğer haberler

– El Cezire’nin aktardığına göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki Refah’a kara saldırısına devam etme sözü verirken, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bir milyondan fazla Filistinli sivilin barındığı güneydeki şehre yönelik bir saldırıya karşı uyarıda bulundu.

– Mossad’ın casus şefi liderliğindeki bir İsrail heyetinin Katar’ın Doha kentinde Hamas’ın savaşı sona erdirmeye yönelik üç aşamalı plan önerisini görüşmesi bekleniyor.

– Dört ay içinde Gazze Şeridi’nin güneyinden kuzeyine olaysız bir şekilde seyahat eden ilk konvoy, acilen ihtiyaç duyulan yardımı getirirken, 19 yardım kamyonu Jabalia’ya güvenli bir şekilde ulaştı.

Siyonist rejimin 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 31.645 Filistinli şehid oldu ve 73.676 kişi yaralandı. İsrail’de Hamas’ın 7 Ekim saldırısında revize edilen ölü sayısı 1.139’da, düzinelercesi esir alındı.

– El Cezire Arabic’in haberine göre, İsrail bombardımanı nedeniyle El Şifa Hastanesi’nin cerrahi binasında yangın çıktı. Habere göre, İsrail güçleri ayrıca hastaneye sığınan yüzlerce kişinin tahliye edilmesi emrini vermek için hoparlörler kullanıyor. Daha önce, kompleksin içinde ateş açıldığını, ölümlere ve yaralanmalara neden olduğu belirtildi. İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari daha önce hastaların ve sağlık personelinin hastaneyi tahliye etme zorunluluğunun olmayacağını söylemişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *