Yemen’den Gazze’ye büyük destek

Yemen’den Gazze’ye büyük destek

Dünyanın en fakir ülkelerinden Yemen’de, Husilerin elindeki başkent Sana’nın da aralarında olduğu pek çok şehirde on binlerce Yemenli, Gazze’deki Filistinlilere destek için sokağa indi.

Husilere bağlı SABA haber ajansının haberine göre, Sana’da on binlerce kişi, “Yemen’de ramazan… tufan Gazze’de zafer kazanıyor” sloganıyla düzenlenen gösteriye katıldı. Filistin ve Yemen bayrakları taşıyan göstericiler, siyonist rejimin Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımı kınayan pankartlar açtı. Göstericiler, “Akıl ve inanç halkı… tiranlık ittifakına karşı çıkacak” ve “Kibirlenenlere söyle… geçmeyeceksin, geçmeyeceksin” şeklinde slogan attı.

Husiler tarafından gösteriye dair yapılan yazılı açıklamada ise ezilen Filistin halkına destek amacıyla milyonluk gösterilere her alanda devam edileceği kaydedildi. Açıklamada, ABD ve İsrail mallarının ve onları destekleyen şirketlerin boykot edilmesi çağrısı yapıldı.

Husilere ait El-Mesire Televizyonunun haberine göre ise El-Hudeyde, Hacce, Sada, El-Cevf ve Zemmar’da da benzer gösteriler düzenlendi.

Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarını başlattığı 7 Ekim’den bu yana, neredeyse her hafta Yemen’in farklı şehirlerinde Filistin’e destek gösterileri düzenleniyor.

Öte yandan Husiler de Kızıldeniz ve Babul Mendep’de siyonist rejimle alakalı gemilere saldırılarını sürdürüyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *