Hizbullah, İsrail’in hava kontrol üssünü vurdu

Hizbullah, İsrail’in hava kontrol üssünü vurdu

Siyonist rejimin, Gazze saldırısıyla başlayan gerilim tüm Ortadoğu’da yayılmaya devam ederken, Lübnan-İsrail sınırında işgal ordusuyla çatışan Hizbullah, Lübnan’ın güneyinden İsrail’e ait hava kontrol üssüne çok sayıda füze fırlattığını duyurdu.

Lübnan’daki Hizbullah Hareketi, konuya ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Cermek Dağı’nın tepesinde yer alan Meron Askeri Hava Kontrol Üssü’ne çok sayıda füze fırlatıldığı ifade edildi. Hava üssünün, İsrail’in dün Lübnan’ın Baalbek kenti yakınlarındaki Hizbullah hedeflerine gerçekleştirdiği saldırıya misilleme olarak hedef alındığı kaydedildi.

İsrail’e ait hava araçları dün ilk defa Lübnan-İsrail sınırından yaklaşık 120 kilometre mesafede yer alan Baalbek kentindeki 2 Hizbullah hedefini vurmuş, saldırıda 2 mensubu şehid edilmişti.

Nasrallah: İntikamı alınacak

Sputnik’in aktardığına göre, Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan’da kadın ve çocukların da aralarında olduğu sivilleri öldüren siyonist rejimden intikamı askeri mevzileri vurarak değil ‘kan’ ile alacaklarını belirtmişti.

Geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmasında, Nebatiye kenti ve Savana beldesinde İsrail saldırısı nedeniyle birden fazla Lübnanlı sivilin öldürülmesini ‘katliam’ olarak nitelendiren Nasrallah, işgalcinin Nebatiye ve Savana’da kasıtlı bir şekilde sivilleri hedef aldığını ifade etti.

Siyonistlerin, Gazze ile dayanışmayı kesmeleri için baskı oluşturmaya çalıştığını ve bu yüzden sivilleri hedef aldığını kaydeden Nasrallah, işgalci ile cephede savaşmaya devam ederek yanıt vereceklerini söyledi.

Kendisini dinleyen Lübnanlıların yanı sıra siyonist rejime de seslenen Nasrallah, Lübnan’da şehid edilen kadın ve çocukların da aralarında olduğu ‘sivillerin kanının bedelini mevzileri vurarak değil kan ile alacaklarını’ söyledi.

Hizbullah’ın siyonist rejime karşı koyabilecek düzeyde askeri kabiliyetleri ve kapasitesinin olduğunu savunan Nasrallah, “Direnişin Kiryat Şmona’dan Eliat’a kadar mesafe kat edecek özelliğe sahip füze gücü var” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *