Ürdün’den İsrail’e kara köprüsü kurulacağı haberi yalanlandı

Ürdün’den İsrail’e kara köprüsü kurulacağı haberi yalanlandı

Gazze Şeridi’ne yönelik ölümcül saldırılar sürerken, siyonist rejime mal taşımak için Ürdün’den bir kara köprüsü kurulacağı yönündeki haberleri Ürdün Başbakanı Bişr el-Hasavne yalanladı.

Ürdün Başbakanı Bişr el-Hasavne, başkent Amman’da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada “Ürdün bu uydurmalara sessiz kalmayacaktır” dedi.

Anadolu Ajansı’ndan Rania ebu Shamala’nın haberine göre, Ürdün Başbakanı, siyonist rejimin Gazze’ye yönelik savaşı konusunda Ürdün’ün tutumunu lekelemeye yönelik her türlü girişimi “utanç verici” olarak nitelendirdi.

Bişr el-Hasavne, “Ürdün’den Gazze’ye ne bir kara ne de bir deniz köprüsü var ve Ürdün’e ve Ürdün’den Gazze’ye ulaşım düzenlemeleri 25 yılı aşkın bir süredir değişmedi” diye ekledi.

Aralık ayında Ürdün, İsrail’e bir kara köprüsü üzerinden mal taşındığı yönündeki haberleri de “iddia” olarak nitelemişti.

Ürdün’ün İsrail ile üç sınır kapısı var

Ürdün’ün siyonist rejim ile üç sınır kapısı bulunuyor. Bunlar, Amman’a 57 km uzaklıktaki Kral Hüseyin/Allenby Köprüsü, İrbid şehri ile İsrail kasabası Beit She’an arasındaki Şeyh Hüseyin kapısı ve Akabe ile Eilat arasındaki Kızıl Deniz’e yakın Wadi Araba/Yitzhak Rabi kapısı.

Siyonist rejim halen Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımla suçlanıyor. Ocak ayında verilen bir ara kararda Tel Aviv’in soykırım eylemlerini durdurması ve Gazze’deki sivillere insani yardım sağlanmasını garanti altına alacak tedbirler alması emredilmişti.

Öte yandan siyonist vahşet sürerken Ürdün Kralı 2. Abdullah, rejime destek veren ABD’ye giderek Biden’la görüşmüş, 7 Ekim sonrası ABD’yi ziyaret eden ilk Arap lider olmuştu.

Ürdün-İsrail görüşmesi

2020 yılında dönemin siyonist Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi ile Ürdünlü Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, iki rejim arasındaki ilişkileri geliştirmek için gizlice bir araya gelmişti. İki bakan arasında yıllar sonra yapılan bu ilk görüşmede, Filistin ile siyonist rejim arasındaki müzakerelerin yeniden başlaması ve Ürdün ile siyonist rejim arasındaki ekonomik meselelerin ele alındığı ifade edilmişti.

Görüşmede ayrıca Safedi’nin ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden yönetiminin göreve geldikten sonra siyonistlerle Filistin arasındaki barış sürecinin yeniden başlaması için adımlar atmayı hedeflediğini Amman yönetimine ilettiğini aktardığı kaydedilmişti.

Görüşme, İsrail’in Walla News gazetesinde yer alan haberle ortaya çıkarılmıştı.

Haberin yayınlanmasının ardından Ürdün Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamayla Safedi ile Ashkenazi arasındaki görüşmeyi doğrulamış, Safedi’nin görüşmede siyonist rejimin barış sürecini ve iki devletli çözümü baltalayan tüm önlemleri durdurması gerektiğini söylediği iddia edilmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *