Suudi Bakan, Siyonist Bakanla el sıkıştı

Suudi Bakan, Siyonist Bakanla el sıkıştı

Siyonist Ekonomi Bakanı ile Suudi Arabistan Ticaret ve Enformasyon Bakanının bir konferansta ayaküstü bir araya geldiği, İsrailli Bakanın Suudi Bakana “Birlikte tarih yazabiliriz” dediği bildirildi. 

Siyonist Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada, siyonist Ekonomi Bakanı Nir Barakat’ın, BAE’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen Dünya Ticaret Örgütü’nün bakanlar konferansına katıldığı belirtildi. Nir Barakat’ın konferansta Suudi Arabistan Ticaret ve Enformasyon Bakanı Kasabi ile ayaküstü görüştüğü ifade edildi.

Açıklamada, siyonist Bakanın Suudi Bakan Macid bin Abdullah el-Kasabi’ye, “İsrail barış isteyen ülkelerle barış istiyor ve birlikte tarih yazabiliriz.” dediği aktarıldı.

Siyonist İsrail basını iki bakanın el sıkıştığını ve birbirlerine kartvizitlerini verdiklerini yazdı.

Suudi Arabistan ile siyonist rejim arasında henüz diplomatik ilişki bulunmuyor.

Riyad yönetimi daha önce yaptığı açıklamalarda, 1967 sınırlarında bağımsız Filistin devleti kurulmadan ve işgal güçleri Gazze Şeridi’nden çekilmeden siyonist rejim ile normalleşmenin mümkün olmayacağını öne sürmüştü.

Suudi Arabistan, Gazze’de yaşanan gelişmeler nedeniyle İsrail ile normalleşme sürecini dondurduğunu 7 Ekim’den bir hafta sonra duyurmuştu. Suudiler, siyonistlerle normalleşme karşılığında ABD’nin resmiyete dökülmüş bir savunma anlaşmasını imzalamasını, sivil nükleer program için destek, beşinci nesil F-35 savaş uçakları ve gelişmiş Amerikan silahlarına hızlı ve sorunsuz erişim talep ediyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *