Siyonist milletvekillerine tehdit mektupları

Siyonist milletvekillerine tehdit mektupları

İşgalci İsrail Parlamentosu Knesset’in başkanı Amir Ohana, kendilerine “İsrailli İntikamcılar” ismini veren bir grubun bazı hükümet üyelerine ve ailelerine tehdit mektupları gönderdiğini açıkladı.

Amir Ohana, iç istihbarat servisi Şin Bet’ten mektupların soruşturulmasını istediğini aktardı.

Mektuplarda Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu’na neden olan başarısızlıklar nedeniyle milletvekillerinin yakınlarından intikam alınacağı ifade edildi.

Mektupların gönderildiği isimler arasında Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud’dan milletvekili Tali Gotliv, bir diğer Likud milletvekili Moshe Saada’nın kardeşi ve radikal sağcı Otzma Yehudit milletvekili Yitzhak Wasserlauf’un annesinin bulunduğu kaydedildi.

Cuma günü kendisine posta yoluyla gönderilen mektubun fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan Gotliv, “Özel posta adresime gelen bu mektubu solcu biri alsaydı, şu an kapısında korumalar bekliyordu” ifadelerini kullandı.

Gotliv’in yayımladağı mektubun sol üst köşesinde bir Davud yıldızı ve yumruk bulunduğu görülüyor. Logo benzeri bu görselin altındaysa, “Yahudi intikamcılar asla unutmaz!” ifadeleri yer alıyor.

Mektupta ayrıca, “Açığa çıkmadan zarar verebileceğimiz bir yakınınızın yerini tespit edeceğiz. 7 Ekim’le ilgili suçlanması gerekenlerin 6 Ekim’de ülkeyi yöneten koalisyon olduğuna inanıyoruz. Bunların hiçbiri bu savaştan kişisel bir zarar görmedi. Size yönelik bir saldırı her milletvekilinin kişisel olarak ödemesi gereken adil bir bedel olacak” ifadeleri kullanıldı.

İsrail’deki radikalleşmenin işareti Homeş

Milletvekillerine gönderilen tehdit mektupları konuşulurken, ABD merkezli New York Times gazetesi İsrail toplumundaki radikalleşmeyi Batı Şeria’daki Homeş örneği üzerinden anlattı.

İşgalci İsrail ordusu, 2005’te Gazze’den çekildiği zaman Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimlerinden 4’ünü de, savunulmasının güç olduğunu gerekçe göstererek, dağıtma kararı almıştı. Ancak yıllar sonra Binyamin Netanyahu hükümetindeki radikal sağcı bakanlar, 4 yerleşimin yeniden kurulması için kampanya başlattı. 4 yerleşimden biri olan Homeş de bu kampanyanın sembolü olmuştu.

İşgalci İsrail hükümeti geçen yıl Homeş’teki Yahudi yerleşimlerinin yeniden tesis edilmesine karar verse de Yüksek Mahkeme, bölgedeki arazi sahibi Filistinlilerin güvenliğini gerekçe göstererek kararı iptal etti. Ancak mahkemenin kararını tanımayan 50 kadar Yahudi yerleşimci bölgede çadırlar ve prefabrik dini okullar kurarak buraya yerleşti.

Gazete buraya yerleşen 50 kişilik genç erkek grubunun kendilerini “öncü kol” olarak gördüklerini ve işgalci İsrail ordusunun da bölgeyi genişletmesini istediklerini aktardı.

Yahudi yerleşimcileri korumakla görevlendirilen Homeş’teki İsrail askerlerinden biri, “Aldığımız emir iki taraf arasında bir koruma oluşturmak. Onları ayrı tutmaya çalışıyoruz. Yerleşimcilerin tepeden aşağı inmesini engellemeye çalışıyoruz ve Filistinlilere de burada olmamaları gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Homeş yakınlarında yaşayan Filistinlilerse, yerleşimcilerin saldırgan olduklarını ve çoğunlukla uzun namlulu silahlar taşıdıklarını söyledi.

Filistinliler ayrıca Yahudi yerleşimcilerin evlere girdiğini, hayvanlarını çaldığını ve tarlaları ateşe verdiğini aktardı.

(Independent Türkçe)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *