‘Gazze’de yaşananlar dünyanın alnında bir utanç lekesi olarak kalacak’

‘Gazze’de yaşananlar dünyanın alnında bir utanç lekesi olarak kalacak’

Gazze Şeridi’nde bir ay gönüllü görev yapan Faslı doktor Zuheyr Lahna, Gazze’de yaşananların “tüm dünyanın alnında bir utanç lekesi olarak kalacağını” söyledi. Öte yandan barbar İsrail rejimi, gece boyu evleri bombaladı, yaktı yıktı, onlarca şehid var…

Doktor Zuheyr Lahna, sosyal medya hesabı Facebook’tan yaptığı açıklamada, en temel ihtiyaçlardan yoksun hastanelerdeki yaralılara yardım etmek için Gazze Şeridi’nin güneyinde bir ay geçirdiğini belirtti.

Bir ayın hızla geçtiğini, son günlerde pek bir şey yapmadığını hissettiğini ve hala yapamadığı şeyler olduğunu kaydeden Zuheyr Lahna, “Gazze’de yaşananlar tüm dünyanın alnında utanç lekesi olarak kalacak ve yalnızca Allah’ın bileceği sonuçlar doğuracaktır.” ifadelerini kullandı.

Zuheyr Lahna, Gazze’dekilerin barınma, yiyecek, giyecek, su, çocuk maması ve bezi başta olmak üzere her şeye ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Faslı doktor, Gazze’den ayrıldıktan sonra gittiği Mısır’ın başkenti Kahire’de kaldığı otelde güvendeyken hissettiği duyguları ifade edemediğini kaydederek, dehşeti ve korkuyu yaşamamış birine güvenliğin ne demek olduğunun anlatılamayacağını belirtti.

Zuheyr Lahna, “25 yıldır çatışma ve savaşların olduğu yerlerde gönüllü görev yapıyorum ama Gazze’de insanların yaşadıkları şimdiye kadar gördüklerimin en kötüsüydü ve Gazze Şeridi’nin kuzeyine gidemedik.” ifadelerini kullandı.

Bombardıman sürüyor!

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, işgal güçleri gece boyu hava, kara ve denizden başta Gazze kent merkezi, Han Yunus ve Beyt Lahiya olmak üzere farklı noktalara yoğun saldırılar düzenledi.

Düşman ordusunun Gazze kent merkezi ile es-Sabra Mahallesi ve Han Yunus’un batı kesimine düzenlediği yoğun saldırılarda onlarca kişi şehid oldu ve yaralandı.

İşgal ordusunun ayrıca savaş uçakları ve insansız hava araçları (İHA) ile Gazze kent merkezinin doğusundaki eş-Şaaf bölgesinde bulunan evlere düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananlar oldu. Gazze’nin güneyindeki Ez-Zeytun mahallesinde şiddetli çatışmalar yaşandı ve patlamalar duyuldu.

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde bir evin bombalanması sonucu ölen ve yaralananlar oldu. Gazze Şeridi’ndeki Eş-Şati Mülteci Kampı’na ise gece boyunca hava saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda çok sayıda Müslüman şehid oldu ve yaralandı.

İşgalcinin 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 606 Filistinli şehid oldu, 69 bin 737 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce naaş olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

1948’de siyonist rejimin Filistin topraklarının işgal edilerek kurulmasını sağlayan başta İngiltere ve ABD olmak üzere batılı demokrasiler, siyonist barbarlığı himaye ederken, dünyadan gelen ateşkes çağrılarını reddediyorlar.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *