Hamas: Netanyahu başarılı olmayacağının tamamen farkında

Hamas: Netanyahu başarılı olmayacağının tamamen farkında

Hamas yetkilisi Üsame Hamdan dün Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze Şeridi’ndeki savaş sonrası planının başarısızlığa mahkûm olduğunu ifade etti.

Şarkul Avsat’ın AFP’den aktardığına göre Hamdan şunları söyledi: “Netanyahu savaş sonrası Gazze Şeridi’nde, başarılı olmayacağını tamamen bildiği fikirleri sunuyor. Bugün, tekrarlanan bazı fikirlerinden oluşan bir belge sunuyor” ifadelerini kullandı.

İsrail medyası, Netanyahu’nun mini güvenlik kabinesine Gazze’ye yönelik savaş sonrası planını sunduğunu belirterek, İsrail’in yenilenen operasyonları önlemek ve gelecekteki tehditleri engellemek amacıyla herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın Gazze Şeridi’nin tamamında hareket özgürlüğünü sürdüreceğinin vurgulandığını belirtti.

Netanyahu’nun sunduğu belgeye göre Gazze Şeridi’nde İsrail yerleşimlerine komşu bir güvenlik bölgesi kurulacak ve bu bölge, ihtiyaç duyulduğu sürece yerinde kalacak. İsrail ayrıca Gazze Şeridi’ndeki grupların yeniden silahlanmasını önlemek için Gazze ile Mısır arasındaki sınırın “güneyden kapatılmasını” sürdürecek.

Siyonistlerin ‘savaş sonrası planları’ ortaya çıktı

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *