Herzog’un yalanı batı medyası tarafından servis edildi

Herzog’un yalanı batı medyası tarafından servis edildi

Siyonist Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un, katıldığı Münih Güvenlik Konferansında, ‘Yahudilerin Sonu’ adlı kitabın Hamas’ın üst düzey lideri Mahmud el-Zahar yazdığı iddiasının yalan olmasına karşın İsrail ve batı medyası tarafından dünyaya servis edildiği açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Münih Güvenlik Konferansı’nda ileri sürdüğü, ‘Bu, Gazze’deki bir askerlerimiz tarafından bulunan Yahudilerin Sonu adlı kitap. Bu kitabı Hamas’ın üst düzey lideri Mahmud el-Zahar yazmış’ iddiası doğru değildir. Yapılan araştırmalar sonucunda bahse konu kitabın, 1990’lı yıllarda Mısırlı yazar Abu Al Fida Muhammad Aref tarafından yazıldığı ve Filistin haricindeki iki ülkede basıldığı belirlenmiştir.”

Açıklamada, kitabın iddia edildiği gibi Hamas veya Filistin meselesiyle herhangi bir ilgisinin bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

Paylaşımda yer alan görsele işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Görselde de görüleceği üzere İsrail Ulusal Kütüphanesi arşivindeki bilgiler, Herzog’un açıkça propaganda yaptığını ortaya koymaktadır. Öte yandan, İsrail ve Batı medyası, Herzog’un iddiasını doğrulamadan uluslararası kamuoyuna servis etmiştir. İsrail’in Gazze’deki suçlarını örtbas etmek için yürüttüğü propaganda kampanyasına itibar etmeyiniz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *