İsrail’de protesto: Bizi aptallar yönetiyor

İsrail’de protesto: Bizi aptallar yönetiyor

Tel Aviv’de toplanan binlerce İsrailli, siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu’nun görevden alınması ve erken seçime gidilmesi talebi ile gösteri düzenledi, ‘Bizi aptallar yönetiyor’ sloganları atıldı.

Netanyahu hükümetinin politikalarının Filistin direniş örgütü Hamas’ın “güçlenmesine” imkan sağladığını belirten göstericiler ellerinde, “Bizi aptallar yönetiyor” ve “(Gazze’deki İsrailli) Esirler 92 gündür çile çekiyor, Netanyahu ve (Benny) Gantz’ın umrunda değil” yazılı dövizler taşıyarak, “Hemen şimdi seçim” şeklinde sloganlar attı.

Gösterinin düzenlendiği Habima Meydanı’na kurulan dev ekrandaki “Şimdi tek umudumuz seçimler” yazısı dikkati çekti.

Göstericilerden bir kısmı binlerce Müslümanın katledildiği Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları desteklediklerini ifade ederek, Netanyahu’yu Hamas’a karşı “başarısız” olmakla suçladı.

Gazze sınırında bulunan Sderot kentindeki evinden savaş nedeniyle tahliye edilen Gali Basudo isimli İsrailli, gösteride yaptığı konuşmada, 7 Ekim’den önce İsrail’in izniyle Katar’ın Gazze’ye yaptığı para yardımına işaret ederek, “İsrail hükümeti sadece Hamas’a çantalar dolusu para vermekle kalmadı, Gazze sınırında ikamet eden bizleri de sattı. (İsrail hükümeti) Bizden vazgeçti ve söylediği yalanlar 7 Ekim’de yüzümüzde patladı.” dedi.

İsrail’de anketler Netanyahu’ya olan desteğin azaldığını gösteriyor

İsrail’de son dönemde yapılan anketler, Netanyahu’nun liderliğini yaptığı Likud partisinin oylarının yarı yarıya düştüğünü gösteriyor.

Siyonist Kanal 13 televizyonu, 31 Aralık’ta 700 katılımcı ile yaptığı kamuoyu yoklamasında, seçimlerin bugün yapılması durumunda Netanyahu’nun partisi Likud’un işgal parlamentosunda 16 sandalye alabileceğini ortaya koymuştu.

Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi’nin 120 sandalyeli işgal parlamentosunda şu an 32 sandalyesi bulunuyor.

Ankete göre Netanyahu liderliğindeki aşırı sağcı ve Ortodoks partilerden oluşan blok da sadece 45 milletvekili çıkarabiliyor ve hükümeti kurabilmek için gerekli olan 61 rakamının çok gerisinde kalıyor.

İşgal polisi savaş karşıtı Yahudilerin gösterilerine müdahale etti

Kudüs ve Tel Aviv’de, savaş karşıtı Yahudilerin düzenlediği gösterilere müdahale eden İsrail polisi 2 göstericiyi gözaltına aldı.

İşgal hükümetini Gazze’de katliam yapmakla suçlayan yahudi aktivistler, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Kudüs’teki konutunun ve Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı binasının önünde toplanarak iki ayrı gösteri düzenledi.

Yaklaşık yüzer kişinin katıldığı gösterilerde aktivistler ellerinde İbranice, Arapça ve İngilizce “Gazze’yi bombalamayı durdurun”, “Gazze’de çocuklar var”, “Gazze’deki soykırımı durdurun” yazılı dövizler taşıdı.

Kudüs’te toplanan göstericiler savaş karşıtı sloganlar attı ve ateşkes çağrısında bulundu.

Göstericiler ellerinde işgal ordusunun Gazze Şeridi’nde öldürdüğü bazı Filistinli sivillerin fotoğraflarını taşıdı.

Gruba müdahale eden İsrail polisi bazı aktivistleri darp ederek bir kişiyi gözaltına aldı. Polis göstericilerin ellerindeki Gazze’de öldürülen sivillerin fotoğraflarına el koydu.

Tel Aviv’deki gösteriye de müdahale eden İsrail polisi bazı göstericileri darp edip bir kişiyi gözaltına aldı.

Kudüs ve Tel Aviv’de “Hamas ile esir takası yapılması” talebiyle gösteri düzenledi

Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin yakınları, Tel Aviv ve Kudüs’te gösteri düzenleyerek hükümetin bir an önce Hamas ile esir takası anlaşması yapması talebinde bulundu.

7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de tutulan İsrailli esirlerin ailelerinin oluşturduğu Rehineler ve Kayıp Aileleri Forumu, Tel Aviv’de “Rehineler Meydanı” adını verdikleri İsrail Müzesi’nin önündeki alanda toplandı. Binlerce İsrailli de ailelere destek olmak için alana geldi.

İsrail hükümetinden Gazze’deki esirleri geri getirmek için bir an önce Filistin tarafıyla esir takası anlaşması yapmasını isteyen göstericiler sık sık “hemen şimdi” sloganları attı.

Siyonist Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Kudüs’teki resmi konutunun önünde toplanan esir yakınları da gösteri düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı gösteride konuşan esir yakınları, esirlerin güvenliğinden işgal hükümetinin sorumlu olduğunu dile getirdi ve hükümeti “esirleri önemsememekle” suçladı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *