İsrail neden gazetecileri hedef alıyor?

İsrail neden gazetecileri hedef alıyor?

El Cezire muhabiri Vail ed-Dahduh’un kendisi gibi gazeteci olan oğlu Hamza’nın dün İsrail saldırısında katledilmesinin ardından Fas’ın en büyük İslami cemaati Adalet ve İhsan Hareketi yayımladığı taziye mesajında, gerçeğin üstünü örtmek isteyen siyonist rejim tarafından gazetecilerin kasıtlı olarak hedef alındığını vurguladı.

Adalet ve İhsan Hareketinin mesajında, Filistinli gazeteciler Hamza ed-Dahduh ile Mustafa Süreyya’nın hedef alınması “gazetecileri gerçeği aktarmaktan alıkoymaya çalışan İsrail’in işlediği kasıtlı bir savaş suçu” olarak nitelendirildi.

İşgal rejiminin, gazetecileri öldürerek, “sivillere, çocuklara, kadınlara karşı işlediği suçları ve saldırılardaki başarısızlığını örtbas etmeyi” amaçladığı vurgulanan mesajda, uluslararası insan hakları kurumlarına “İsrail’in yargılanabilmesi için bu suçları belgelemeleri” çağrısında bulunuldu.

Siyonist savaş uçaklarının dün Han Yunus’ta görev başındaki gazetecileri taşıyan bir aracı vurması sonucu gazeteciler Hamza ed-Dahduh ile Mustafa Süreyya şehid olmuştu.

Gazze’deki hükümetin basın ofisi, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 110 gazeteciyi öldürdüğünü duyurmuştu.

Güney Afrika, işgal rejiminin işlediği savaş suçlarının soruşturulması için Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) başvuruda bulunmuştu.

Demokratik ve laik dünyanın himaye ettiği işgal rejimi, ilk günden bu yana aralıksız olarak Gazze’de Müslüman halkı bombalarken, güvenli diye işaret ettiği alanları da vuruyor. Batı dünyasının yasakladığı fosfor bombalarını da kullanmaktan çekinmeyen İsrail rejimi, savaşı bitirmesi için batı kamuoyundan baskı görmesine karşın batılı devletler tarafından korunmaya devam ediyor. Ateşkes çağrıları, başta ABD olmak üzere öncelikle bu devletler tarafından reddediliyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *