Siyonist uzman: UNRWA’yı yok etmeden savaşı kazanamayız

Siyonist uzman: UNRWA’yı yok etmeden savaşı kazanamayız

Siyonist jeostrateji ve kamu politikaları uzmanı Noga Arbell, işgal meclisinde konuştu, BM’nin Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) yok edilmesi gerektiğini aksi takdirde savaşın kazanılamayacağını savundu.

İsrail, Gazze’ye insani yardımların girişini engelliyor

Gazze’de işgalci İsrail güçleri tarafından yerleşim yerleri bombalanan ve silah zoruyla yerinden edilen 1,9 milyon Filistinli Müslüman, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

ABD’nin açık ve tam destek verdiği işgalci İsrail, Gazze’ye insani yardımların girişine de müsaade etmiyor.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, 4 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Gazze’deki Filistin halkının çok az insani yardımla toplu cezalandırmaya maruz kaldığını belirtmişti.

UNRWA’nın eski sözcüsü Chris Gunness ise “Aslında ne istedikleri çok açık, Gazze’de yaşananlar ortada. Bir soykırım, bir etnik temizlik var. Barı Şeria’da gördüğümüz şey ise bir apartheid sistemi.” ifadelerini kullanmıştı.

Siyonist basın, siyonist milletvekili Sharren Haskel’in liderliğinde işgal meclisinin “UNRWA reform” lobisi oluşturarak, UNRWA’nın çalışmalarını durdurmak ya da reform yapılması için çabaladığını yazmıştı.

UNRWA’yı yok edelim çağrısı

Siyonist İsrail Meclisinde (Knesset) konuşan Noga Arbell, Filistinli mültecilere yardım eden BM kuruluşu UNRWA’yı hedef aldı. Filistinli mültecilerin başta gıda ve eğitim başta olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli rol oynayan ve sık sık İsrail yönetiminin hedef aldığı UNRWA’y ortadan kaldırılması gerektiğini savunan Arbell, “UNRWA’yı yok etmeden savaşı kazanmamız mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

UNRWA’nın “acilen” yok edilmesini isteyen Noga Arbell, savaşın sonuna bu konunun bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Noga Arbell, “Ya bu tehlikeleri tamamen yok ederiz ya da daha önce defalarca yaptığımız gibi fırsatı kaçırırız.” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail’in 1967’deki işgalinden sonra UNRWA’nın bölgede faaliyet yürütmesini istediğini dile getiren Noga Arbell, “İsrail şimdi bunu durdurmak isteyebilir.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Türkiye’de

Antony Blinken, Gazze’ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana 4. kez bölge turuna çıktı. Bölge turu kapsamında ilk olarak İstanbul’a gelen Blinken’ın, buradan Yunanistan’a geçecek.

Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken bugün Vahdettin Köşkü’nde görüştü.

Blinken’ın daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.

ABD’li bakanın Yunanistan’ın ardından Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Filistin ve Mısır’ı da ziyaret ederek temaslarda bulunacağı bildirildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *