El Cezire kameramanı ve yardım görevlileri şehid edildi

El Cezire kameramanı ve yardım görevlileri şehid edildi

Barbarların Han Yunus’a düzenlediği vahşi saldırılar sırasında yaralanan ve sığındığı bölge kuşatılarak ilk yardım ekiplerinin müdahalesine saatlerce izin verilmeyen, el Cezire kameramanı Samir Ebu Dakka, ile ona ve diğer yaralılara yardım etmeye çalışan 3 sivil savunma çalışanı da şehid edildi.

Katar merkezli El Cezire televizyonu, işgalcinin Han Yunus’taki Ferhane Okulu yakınına düzenlediği saldırıda şarapnel parçaları isabet etmesi sonucu yaralanan Gazze’deki kameramanı Ebu Dakka’nın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ebu Dakka’nın yaralandıktan sonra sığındığı ve saldırıların devam ettiği Ferhane Okulu’nun olduğu bölgeye ambulansların giremediği, işgal güçlerince kuşatılan bölgeye ilk yardım ekiplerinin girmesine ve kanaması olan yaralı gazeteciye müdahale edilmesine saatlerce izin verilmediği kaydedildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, okulda mahsur kalan Ebu Dakka’ya ve diğer yaralılara müdahale etmek isteyen 3 sivil savunma çalışanı da işgalcinin saldırısı sonucu şehid oldu.

Sosyal medyada, Ebu Dakka’nın, Ferhane Okulu yakınında son çekimleri sırasındaki görüntüleri yer aldı. Burada, Ebu Dakka’nın uykusuz hali dikkati çekerken bir gazeteci arkadaşının kendisine, ne zamandan beri uyumuyorsun sorusuna Ebu Dakka, “Günde yaklaşık 3 saat uyuyabiliyorum.” cevabını vererek, tüm basın mensubu arkadaşlarına sağlık ve afiyette kalmaları temennisinde bulunduğu görülüyor.

İşgalcinin Han Yunus kentinde yerinden edilenlerin kaldığı Ferhane Okulu yakınına düzenlediği saldırıda Al Jazeera televizyonu kameramanı Ebu Dakka, Gazze muhabiri Vail ed-Dahduh’la beraber şarapnel parçaları isabet etmesi sonucu yaralanmıştı.

Elinden, kolundan, omzundan ve karnından yaralanan Dahduh, Han Yunus’taki Nasır Hastanesine kaldırılırken, Ebu Dakka’nın sığındığı okul ve okulun olduğu bölge işgal güçlerince kuşatılmıştı.

İşgalcilerin son soykırım saldırılarında şimdiye kadar 89 gazeteci ve basın mensubu şehit edildi. Çok sayıda gazetecinin de aile fertleri ve yakın akrabaları şehit edildi.

AA foto muhabiri yerde tekmelendi

İşgal güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs’te görev yapan AA foto muhabiri Mustafa Haruf’u görevi sırasında şiddetli şekilde darbetti, gazeteci hastaneye kaldırıldı.

Olay, işgal güçlerinin, 10 haftadır Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılınmasına getirdiği kısıtlamalar nedeniyle bir grup Filistinlinin Mescid-i Aksa yakınındaki Vadi el-Cevz Mahallesi’nde namaz kılmak için toplandıkları sırada gerçekleşti.

Bölgede barikatlar kuran işgal polisleri, o sırada olayı takip eden AA foto muhabiri Haruf’a önce silah çekti, ardından yere düşürüp, yerde tekmeleyerek darbetti. Aldığı şiddetli darbeler nedeniyle yüzünde ve vücudunda yaralanmalar oluşan Haruf, ambulansla Doğu Kudüs’teki Makasid Hastanesi’ne kaldırıldı.

İşgal polisleri ayrıca, Haruf’un yanındaki kameraman Faiz Ebu Rumeyle’ye de saldırdı.

İsrail polisi, saldırıda bulunan polisler hakkında “soruşturma açıldığını” bildirdi. Polis Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Sınır Polisi Komutanlığı, Doğu Kudüs’teki faaliyetler sırasında dolaşan videoda gözlemlenen polis memurları hakkında derhal operasyonel görevden uzaklaştırma başlattı. Bu polislerle ilgili konu Emniyet İç Soruşturma Şube Müdürlüğüne iletilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

İşgal altındaki Filistin topraklarda görev yapan gazetecilere yönelik ihlallere karışan polis ve askerler hakkında siyonist makamlarının yürüttüğü soruşturmalar genellikle sonuçsuz kalıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *