‘Sivillere yönelik saldırılar ABD silahları ile yapıldı’

‘Sivillere yönelik saldırılar ABD silahları ile yapıldı’

İngiltere merkezli Uluslararası Af Örgütü, Gazze’de iki ailenin evlerine 10 Ekim’de ve 22 Ekim’de düzenlenen saldırıların ABD silahları ile yapıldığını, bu saldırılarda can veren 43 kişiden 19’unun çocuk 14’ünün kadın olduğunu duyurdu. Barbar saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana ABD, siyonist rejime koşulsuz destek sağlıyor.

Uluslararası Af Örgütünün (Amnesty International), ilgili raporunda, ABD silahlarını kullanan İsrail‘in 10 Ekim’de El-Naccar ailesinin evine yaptığı saldırıda 24 kişinin, 22 Ekim’de Ebu Mu’eileq ailesinin evine yönelik saldırıda da 19 kişinin hayatını kaybettiği ve bu saldırılarda yaşamını yitirenlerin 19’unun çocuk, 14’ünün kadın olduğu belirtildi.

Söz konusu saldırıların herhangi bir ön uyarı yapılmadan gerçekleştirildiğine işaret edilen raporda, olay yerlerinde yapılan incelemelerde buralarda Hamas’ın saklanması gibi İsrail’in saldırılarına gerekçe olabilecek herhangi bir delile rastlanmadığı kaydedildi.

Raporda, bu saldırıların “muhtemel savaş suçları” olarak araştırılması gerektiği, olay yerinde ABD silahlarına ait kalıntılara rastlanıldığı ve bu durumda da ABD’nin bu suçlara “ortak” olduğu aktarıldı.

Uluslararası insancıl hukuku ihlal eden taraflara finansal, maddi ve diğer tür yardım sağlamanın Cenevre Sözleşmesinin ihlali anlamına geldiğine dikkati çekilen raporda, “Şu şartlarda, ABD’nin İsrail’e silah transferi, Cenevre Sözleşmesinin ihlalidir.” denildi.

Amnesty International Genel Sekreteri Agnes Callamard, yaptığı yazılı açıklamada, “(Gazze’de) ABD yapımı silahlar, ailelerin topluca katline yol açtı.” ifadesine yer verdi. ABD ve diğer ülkelerin İsrail’e silah transferlerini bir an önce durdurması gerektiğine işaret eden Agnes Callamard, “Bu saldırılarda 2 aile tamamen yok oldu. Bu da, İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanlarında hukuksuz bir şekilde insanları öldürdüğü ve yaraladığına dair daha çok kanıt sunuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Amnesty International’a konuşan ve saldırıda eşi ve çocukları dahil 21 aile üyesi ile 2 komşusunu kaybeden Süleyman El Neccar, olay anında hastanede olduğu için saldırıdan sağ kurtulduğunu belirtti. El Neccar, “Hayatımız bir dakikada yok oldu. Ailemiz yok oldu. Düşünmek bile istemediğimiz bir şey şimdi gerçeğimiz.” diye konuştu.

Kulak Burun Boğaz Doktoru Bekir Abu Mu’eileq ise evlerine yönelik yapılan saldırıya ilişkin, “Biz 3 kız kardeşle evli, 3 erkek kardeştik. Kendi içimizde yaşıyorduk. Ailemize ve işimize odaklanmıştık, siyasetten uzaktık. Doktor ve bilim adamlarıydık. Evimiz neden bombalandı anlayamıyoruz.” ifadesini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *