Hamas: İsrail ateşkesten önce başaramadığını, ateşkesten sonra da başaramayacak

Hamas: İsrail ateşkesten önce başaramadığını, ateşkesten sonra da başaramayacak

İslami Direniş Hareketi Hamas, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılara yeniden başlamasına ilişkin, “İşgalci, ateşkesten önceki 50 günde başaramadığını, ateşkesten sonra da başaramayacak.” açıklaması yaptı.

Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, işgalci İsrail’in Gazze’de geçici ateşkesin sona ermesiyle saldırılarına yeniden başlamasının ardından yazılı açıklama yaptı.

Hamas’ın Telegram hesabından paylaşılan açıklamada Rişk, “Halkımızın kararlılığı ve direnişimizin kahramanlığıyla, düşmanın suçlarına, Nazi saldırganlığının yeniden başlamasına ve sivilleri hedef almasına karşı koyuyoruz.” ifadesini kullandı.

İşgalcinin saldırılarına karşı Direnişin devam edeceğini vurgulayan Rişk, “İşgalci, ateşkesten önceki 50 günde başaramadığını, ateşkesten sonra da saldırılarını sürdürerek başaramayacak.” açıklamasında bulundu.

İşgalci ile Hamas arasındaki uzlaşma kapsamında 24 Kasım Cuma günü saat 08.00’de uygulamaya giren geçici ateşkes bu sabah itibarıyla son bulmuştu.

“İnsani ara”nın sona ermesinin ardından barbar işgal ordusu, Gazze Şeridi’ne vahşi saldırılarına yeniden başladı.

Demokratik batılı devletlerin himayesinde Gazze halkını hedef alan işgal ordusu, evleri, okulları, hastaneleri, camileri, kiliseleri, çarşıları, fırınları, ambulansları bombaladı. Bugüne kadar Gazze’de 15 bin kişinin üzerinde sivil halktan şehid verilmesine neden olan işgalci İsrail ateşkes çağrılarını reddederken, kendisine destek veren gelişmiş demokratik devletler de ateşkese karşı olduklarını bildiriyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *