Batı Kudüs’te İsrail polisi İsrailliyi vurdu

Batı Kudüs’te İsrail polisi İsrailliyi vurdu

Batı Kudüs’te dün sabah siyonistlere yönelik düzenlenen silahlı saldırıda “saldırgan” zannedilerek işgal güçlerince vurulan İsraillinin öldüğü bildirildi.

İşgal rejimi acil servisi Kızıl Davut Yıldızından yapılan açıklamada, Batı Kudüs’te dün sabah düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 4’e yükseldiği belirtildi.

Times of Israel gazetesindeki haberde, ölen dördüncü kişinin “saldırgan” zannedilerek işgal güçlerince vurularak ağır yaralanan ve hastanede yaşamını yitiren İsrailli olduğu ifade edildi. Haberde, kimliği açıklanmayan İsrailli kişinin Batı Kudüs’teki silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişilere ateş açtığı, daha sonra bölgedeki askerlerce “saldırgan” olduğu sanılarak vurulduğu kaydedildi.

Saldırı anının yer aldığı güvenlik kamerası görüntüsünde saldırganların araçla kaçmaya çalıştıkları sırada bir İsraillinin yanlarına yaklaşarak onlara ateş açtığı görülüyor.

Kayıtlarda çevredeki işgal güçlerinin bu İsrailliye de ateş açtığı, bu kişinin kendisinin saldırgan olmadığını kanıtlamaya çalıştığı kameraya yansıyor.

Batı Kudüs’te dün sabah düzenlenen silahlı saldırıda 3 İsrailli ölmüş, 3’ü ağır olmak üzere 6 kişi yaralanmıştı.

Hamas saldırıyı üstlendi

İşgal hükümetinden, dünkü saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise, siyonist başbakan Netanyahu, aşrı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Polis Şefi Kobi Shabtai ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar ile görüştü.

Netanyahu, Batı Kudüs’teki saldırıyı gerçekleştirmekle suçlanan Filistinli iki kardeşin evlerinin mühürlenmesi, yıkılması, bölgede irtibatta oldukları kişilere yönelik geniş gözaltı operasyonları başlatılması, ailesine de ekonomik yaptırımlar getirilmesi talimatını verdi.

İşgal rejimi Polis Sözcülüğü dün sabah Batı Kudüs’ün girişinde İsraillilere yönelik silahlı saldırı gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Saldırıyı düzenleyen iki şüphelinin ateş açılarak etkisiz hale getirildiğini açıklayan İsrail polisi, olayda 3 İsraillinin öldürüldüğünü, 3’ü ağır olmak üzere 13 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Hamas, daha sonra Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Batı Kudüs’teki saldırıyı üstlenmişti. Açıklamada, Batı Kudüs’te düzenlenen silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Suvar Bahir beldesinden Murad Nemr (30) ve İbrahim Nemr (38) isimli iki kardeş olduğu belirtilmişti.

İşgal yönetimi, İsraillilere yönelik can kaybıyla sonuçlanan saldırılarda, saldırıyı gerçekleştiren kişinin ailesinin evini yıkarak bir tür toplu cezalandırma uyguluyor. İnsan hakları örgütleri, İsrail’in bu uygulamasını “suçun şahsiliği ilkesini ihlal ettiği ve toptan cezalandırma anlamına geldiği” gerekçesiyle eleştiriyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *