‘Barbarlar sadece Hamas’ı değil Gazze’nin tamamını hedef alıyor’

‘Barbarlar sadece Hamas’ı değil Gazze’nin tamamını hedef alıyor’

Sınır Tanımayan Doktorlar grubunun başkanı Christos Christou, işgalcinin abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ne düzenlediği barbar saldırıların sadece Hamas’ı değil bölgenin tamamını hedef aldığını belirtti, sivillere yönelik şiddetin hiçbir ahlaki ve yasal gerekçesi olmadığını söyledi.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Başkanı Christos Christou, Ürdün’ün başkenti Amman’da düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi’ndeki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Christos, şu ifadeleri kullandı:

“Gazze’ye yönelik savaş başladığından bu yana İsrail bölgeye tam bir abluka uyguluyor. İnsanların ihtiyaçlarından mahrum edilmesinin hiçbir gerekçesi olamaz.

İsrail güçleri 7 haftadır çocukları ve aileleri öldürüyor. Çocuklar ve aileler, kaçmaya çalışsalar da güvenli bir yer olmadığını anladılar.”

Gazze’ye insani yardımların ulaştırılmasının önemine dikkati çeken Christou, “Bu savaş sadece Hamas’a değil tüm Gazze’ye karşı. İnsani ara, ateşkes tüm bunlar sivillerin korunması için fakat sivillerin insani yardıma ihtiyaçları var.” diye konuştu.

Gazze’deki durumu “felaket” olarak nitelendiren Christou, sağlık tesislerinin yerle bir edildiğini, hastanelerin çalışmadığın söyledi.

Christou, sivillere yönelik şiddetin hiçbir ahlaki ve yasal gerekçesi olmadığını vurgulayarak ateşkes çağrısında bulundu.

Amman, bugün Gazze’deki insani yardım faaliyetlerini görüşmek üzere uluslararası hükümet ve sivil toplum kuruluşlarının liderlerinin yanı sıra bazı ülke temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen bir koordinasyon toplantısına ev sahipliği yapmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *