Katar’a giden Almanya cumhurbaşkanı ‘karşılanmadı’

Katar’a giden Almanya cumhurbaşkanı ‘karşılanmadı’

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier uçakla Doha Havalimanı’na indi ancak karşılamaya Katarlı bir yetkilinin gelmemesi üzerine inmeyi reddederek uçağın kapısında yarım saat bekledi. Daha sonra bir Devlet Bakanı tarafından alınıp Emir Sani ile görüşmeye götürülen cumhurbaşkanının, emir karşısında oturuş tarzı da dikkat çekti.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde Alman cumhurbaşkanının, uçağın çıkış kapısının önünde beklediği görülüyor. Frank Walter Steinmeier’in bekletilmesinin, Katar’ın Almanya’nın Gazze politikasına tepkisinden kaynaklanmış olabileceği yorumları yapıldı.

Frank Walter Steinmeier’in eşi Elke Büdenberder ile diğer delegasyonun ise uçaktan daha önce indikleri vurgulandı.

Katar Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sultan bin Saad Al Muraikhi’nin karşılamasının ardından Alman cumhurbaşkanı, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile görüşmesine zamanında ulaştığı ifade edildi.

Katar Emirlik Divanı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Doha’da bir araya gelen ikilinin görüşmesinde, Gazze Şeridi’ndeki durumlar ile işgal altındaki Filistin toprakları başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gündemdeki meseleler ile gelişmeler ele alındı.

Katar Emiri, görüşmede, bölgede kalıcı bir ateşkesin sağlanmasının, sivillerin korunmasının, insani yardımların Gazze Şeridi sakinlerine ulaştırılmasının, uluslararası ve Birleşmiş Milletler kararlarına göre iki devletli çözümler bulunmasının önemini vurguladı.

Ülke liderleri görüşmede ayrıca ikili işbirliği ile bunu çeşitli alanlarında güçlendirmenin ve geliştirmenin yollarını da tartıştı.

Almanya Cumhurbaşkanı, işgalci İsrail’i ve Umman’ı ziyaretinin ardından Katar’a geldi.

Almanya’dan İsrail barbarlığına destek ziyareti

Steinmeier, yahudilerin Almanya’ya güvenmesini istedi

Demokrat Almanya’nın ahlaki çelişkisi

Alman cumhurbaşkanı neden Tanzanya’da?

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *