İslami Cihad: Filistin halkının kararlılığı mücadelenin kaderini belirleyecek

İslami Cihad: Filistin halkının kararlılığı mücadelenin kaderini belirleyecek

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi, direniş güçlerinin performansı ile Filistin halkının kararlılığının, mücadelenin kaderini belirleyeceğini vurgulayan Muhammed el-Hindi, işgalcinin artan kayıpların gölgesinde saldırılara son vermek zorunda kalabileceğini söyledi.

Konuya ilişkin el Cezire televizyonuna açıklamalarda bulunan Muhammed el-Hindi, İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri’nin elindeki siyonist kadın ve çocuklardan oluşan “sivil esirleri” teslim ettiğini dile getirdi.

Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi, “Esirler konusunda iki taraftan da herkese karşılık herkesin serbest bırakılması denklemini kabul edebiliriz. İsrail, tüm esirlerimizi serbest bırakmaya hazırsa biz de hazırız.” diye konuştu.

İşgalcinin esirleri askeri yöntemle kurtaramadığını ve dolayısıyla bu konudaki tercihinin zor olduğunu ifade eden Muhammed el-Hindi, işgalcinin savaşa hazırlanma niyetinde olduğunu göstererek müzakerelerin gidişatını etkilemeye çalıştığını söyledi. Muhammed el-Hindi, “düşmana güven olmadığı için” kendilerinin de her türlü gerilime hazır olduklarının altını çizdi.

Direniş güçlerinin performansı ile Filistin halkının kararlılığının, mücadelenin kaderini belirleyeceğini vurgulayan Muhammed el-Hindi, işgalcinin artan kayıpların gölgesinde saldırılara son vermek zorunda kalabileceğine işaret etti.

Direniş güçlerinin savaşçılarının çoğunun siperlerde değil evlerindeyken düzenlenen saldırılarda öldüğünü belirten Muhammed el-Hindi, Gazze Şeridi’nin ortalama 35 bin ton patlayıcı kullanıldığı “çılgın bombardımana” tanık olduğuna dikkati çekti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *