Barbarlar, Gazze’nin tamamına saldıracak

Barbarlar, Gazze’nin tamamına saldıracak

Demokratik dünyanın himayesi altında vahşetini sürdüren siyonist rejim adına Savunma Bakanı Yoav Gallant, “insani aranın” sona ermesinin hemen ardından Gazze’ye saldırılarının “daha şiddetli ve tüm bölge boyunca” olacağını duyurdu.

Siyonist Haaretz gazetesinin haberine göre, Yoav Gallant, işgal ordusunun bir kısmını işgal ettiği, ablukayı sıkılaştırdığı ve saldırılarıyla yıkımı artırdığı Gazze Şeridi’ndeki işgal askerlerini ziyaret etti.

Çatışmalara verilen “insani ara” sonrasındaki planlarına değinen Yoav Gallant, “Saldırılar daha şiddetli olacak ve tüm Gazze Şeridi’nde gerçekleşecek.” dedi. Yoav, askerlere güvenlik mekanizması ve hükümetin arkalarında durduğu mesajını vererek, “İşimiz bitene kadar durmayacağız.” ifadesini kullandı.

İşgalci, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne katliama başladığı 7 Ekim’den itibaren bölgenin nüfus yoğunluğu en yüksek kuzeyi ve Gazze şehir merkezindeki Filistinlileri güneye göç etmeye zorlamış, bununla birlikte göç edenleri de vurmuştu.

Demokratik dünyadan katliama tam destek

Demokratik batılı devletler katliamın başından bu yana işgal rejimine her tür desteği sağladı. Demokratik liderler teker teker İsrail’i ziyaret ederek, gece gündüz kesintisiz düzenlenen saldırıların sürmesi gerektiğini ve Hamas’ın yok edilmesi gerektiğini belirtti. Uluslararası kuruluşlar ise, İsrail vahşetine karşılık Hamas’ı kınamakla yetindi. Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bu süreçte sessiz kalmayı tercih etti.

Birleşmiş Milletlere göre Gazze içinde yaklaşık 1,7 milyon Filistinli İsrail’in saldırıları karşısında yerlerinden edilmiş durumda ve büyük çoğunluğu da Gazze’nin güneyinde kalıyor.

24 Kasım tarihine kadar Gazze’de İsrail’in barbar saldırıları sonucu 6 bin 150’den fazlası çocuk, 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 binden fazla Filistinli şehid edildi.

Siyonist rejim, Gazze’de okulları, hastaneleri, evleri, camileri, kiliseleri, ambulansları, fırınları, çarşıları herhangi bir uyarı vermeden yerle bir etti.

Uzmanlara göre, uluslararası hukuk paramparça olmuş durumda.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *