Evangelik papazdan Netanyahu’ya tebrik!

Evangelik papazdan Netanyahu’ya tebrik!

Franklin Graham isimli evangelik papaz, işgalci İsrail’e İncil’in gereği destek verdiklerini öne sürdü. Gazze’deki vahşetin baş müsebbibi Netanyahu ise Türkiye’yi eleştirirken kendilerinin terörist olmadığını iddia etti, “Biz hukuka göre savaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Evanjelist Hıristiyan liderlerden ve Samaritan’s Purse adlı vakfın başkanı Franklin Graham, geçen hafta işgalci İsrail’i ziyaret etti ve siyonist başbakan Netanyahu ile bir araya geldi.

Görüşmede Franklin Graham, “Tanrı’nın size başarı vermesi için dua ediyoruz. İsrail’in Tanrı’nın halkı olduğunu düşünüyorum. İncil bize bunu söylüyor. Ve şeytan, Yahudi halkını yok etmek istiyor” dedi.

Netanyahu da “Rahip Graham, İsrail’in haklı bir savaş yürüttüğünü, uluslararası hukuka göre savaştığını, sivil kayıpları en aza indirmeye, teröristlerin kökünü kazımaya çalıştığını anlıyor. Ve bence bu bizim ortak savaşımız, medeniyetin barbarlığa karşı savaşı” dedi. Konuşmasının sonunda Türkiye’yi hedef alan Netanyahu, “Teröristlere destek veren güçler var. Ve bunlardan biri, İsrail’i terörist devlet olarak nitelendiren ama aslında terör devleti Hamas’ı destekleyen Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Bu yüzden onlardan ders almayacağız” ifadesini kullandı.

ABD, İsrail’in koşulsuz yanında!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, ABD’nin İsrail katliamlarına koşulsuz desteğini yineledi. “İsrail soykırım yapmıyor, Hamas soykırım yapıyor” diyen John, “Evet, Gazze’de çok fazla sivil kayıp var, evet rakamlar çok yüksek, evet çok fazla aile yas tutuyor ve evet İsraillileri mümkün olduğunca dikkatli ve tedbirli olmaya çağırmaya devam ediyoruz. İsrail Gazze’yi haritadan silmeye çalışmıyor. İsrail kendisini soykırıma yönelik terör tehdidine karşı savunmaya çalışıyor” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *