Meşal: Mücahitler, siyonist işgal rejiminin yenilebileceğini gösterdi

Meşal: Mücahitler, siyonist işgal rejiminin yenilebileceğini gösterdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Diaspora Teşkilatı Başkanı Halid Meşal, İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinin işgal rejiminin yenilebileceğini gösterdiğini ve bunun işgal rejimi için sonun başlangıcı olduğunu savundu.

Halid Meşal, dün akşam (19 Kasım Pazar) Tevhid ve Islah Hareketi’nin “Aksa Tufanı ve Destek Görevi” başlığıyla Fas’ta düzenlediği Filistin direnişine destek etkinliğinde konuştu. “Birçok kişi asılsız hayallere kapılıp sorumluluklarından uzaklaştıktan sonra 7 Ekim bizi gerçeklere döndürdü” diyen Meşal, çatışmanın özüne ve Filistin davasının ruhuna dönüldüğünü bildirdi.

Araplardan ve Müslümanlardan bazılarının bilerek veya bilmeyerek Filistin davasını unuttuğunu, bazılarının ise sırtından hançerlediğini söyleyen Meşal, El-Kassam Tugayları mücahitlerinin Filistin’in işgal altında olduğu gerçeğini yeniden hatırlattığını kaydetti.

Meşal, “El-Kassam Tugayları, ümmetimizin aciz kaldığını görünce Mescid-i Aksa için 17 yıldır kuşatma altında tutulan Gazze Şeridi’nde ayağa kalktı” dedi.

El-Kassam Tugayları’nın 44 gündür direniş ve gerçek cihadın büyük örneklerini ortaya koyduğunu ifade eden Meşal, Filistin direnişinin cihadının toprakları ve kutsal değerleri, Filistin halkının haklarını savunduğunu, işgal rejimi zindanlarındaki esirleri ve Filistin dışına zorla göç ettirilmiş mültecileri evlerine döndürmeye çalıştığını söyledi.

İşgalcilerin bu savaşı kendileri için ikinci bağımsızlık savaşı olarak gördüklerine dikkat çeken Meşal, “Onlara diyoruz ki: Emperyalistler tarafından kullanılma tarihiniz doldu. Bu savaş sizin sonunuzun başlangıcı” şeklinde konuştu.

Hamas: Gazzeli çocukların kanları Neo-Nazilerin caniliklerinin şahidi

Öte yandan, İslami Direniş Hareketi (Hamas), Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle bugün (20 Kasım Pazartesi) yayınladığı bildiride, Nazi işgal hükümetinin ve faşist ordusunun 45 gündür Gazze Şeridi’nde çocuklara yönelik katliamlarını sürdürdüğünü söyledi.

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’nde çocukları evlerinde uykularındayken veya okullarında oynarlarken bombaladığına dikkat çeken Hamas, işgal ordusunun saldırılarında 5500 çocuğun şehit olduğunu ve binlercesinin de yaralandığını bildirdi.

Gazze Şeridi’nde yaralı sayısının 30 bini aştığını belirten Hamas, yaralılardan yüzde 80’inin kadın ve çocuk olduğunu, yaklaşık 1800 çocuğun da kayıp olduğunu açıkladı.

İşgal güçlerinin hastaneleri kuşatarak, bombalayarak ve sistematik bir şekilde imha ederek, çocukları aç ve susuz bırakarak, göçe zorlayarak hasta, yaralı ve prematüre çocukların sıkıntılarını artırdığına işaret eden Hamas, bunun insani değerlere ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu hatırlattı.

Hamas, Dünya Çocuk Hakları Günü’nün Birleşmiş Milletler’e (BM) ve uluslararası kurumlara Gazze Şeridi’ndeki çocukları koruma ve katliamları durdurma sorumluluğu yüklediğini ifade etti.

İşgal rejimi liderlerinin çatışma bölgelerinde çocuk haklarını ihlal edenlerin isimlerini içeren Utanç Listesi’ne eklenmesi çağrısında bulunan Hamas, işgal güçlerinin çocuklara yönelik saldırılarını artırmasının direniş güçlerine kucak açan Gazze Şeridi sakinlerini korkutamayacağını vurguladı.

El-Kassam Tugayları işgal ordusuna ait 29 aracı imha etti

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, dün akşam (19 Kasım Pazar) yaptığı açıklamada Et-Tevam, Cibaliya, Beyt Lahiya ve Ez-Zeytun bölgelerinde işgal ordusuna ait 29 aracı imha ettiğini açıkladı.

El-Kassam Tugayları, işgal ordusuna ait iki personel taşıyıcıyı, bir tankı ve Er-Rantisi Hastanesi yakınlarındaki bir okula sığınan İsrail askerlerini hedef aldıklarını duyurdu.

Filistin direnişi Gazze Şeridi’ne birkaç noktadan girerek kara harekatı düzenleyen işgal güçlerine karşı koymaya ve işgal askerleriyle yakın mesafeden çatışmaya dün de devam etti.

El-Kassam Tugayları, mücahitlerinin Cuhru’d-Dik bölgesinde içinde işgal askerleri bulunan bir evi “TBG” roketiyle hedef aldığını ve daha sonra eve baskın düzenleyerek işgal askerlerini öldürdüğünü duyurdu.

İşgal ordusuna ait B’Tselem askeri üssünü bombalayan El-Kassam Tugayları, Gazze’nin güneyinde de işgal askerlerini hedef aldı.

İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri de Ez-Zeytun Mahallesi’ndeki Beyyaratu Murteca bölgesinde işgal askerlerine havan mermisi attığını açıkladı.

El-Kassam Tugayları ve Kudüs Müfrezeleri’nin ortak operasyonunda Ez-Zeytun Mahallesi’nde işgal ordusuna ait üç tankın imha edildiği bildirildi. El-Kassam Tugayları, mücahitlerinin işgal güçleriyle girdiği çatışmaları gösteren videolar yayınladı.

Filistin Parlamentosu Başkan Vekili Dr. Ahmed Bahr şehit oldu

Hamas, 18 Kasım Cumartesi yayınladığı bildiride, Arap halklarına ve İslam ümmetine, dünya parlamentolarına ve tüm özgür insanlara vatansever lider ve büyük mücadele adamı olarak nitelediği Dr. Ahmed Bahr’ın şehit olduğunu ilan etti. Bildiride, Bahr’ın direnişçilerin işgal güçleri karşısında nasıl zafer kazandıklarını gördükten sonra işgal ordusunun hava saldırısında yaralandığı ve ardından şehit olduğu ifade edildi.

Bahr’ın Filistin halkına hizmet ve mücadele dolu bir yaşam sürdüğü kaydedilen bildiride, şehit Parlamento Başkan Vekili’nin onurlu tavırlarıyla örnek bir vatansever olduğu dile getirildi. Şehit Bahr’ın Kudüs, Mescid-i Aksa ve esirler başta olmak üzere Filistin halkının haklarına ve sabitelerine bağlılıkta öncü olduğu belirtilen bildiride, Bahr’ın hayat hikâyesinin özgürlüğe giden yolda Filistin halkına ışık tutacağı ifade edildi.

Bildiride ayrıca Filistin halkının ve direnişinin Aksa Tufanı Operasyonu kapsamında işgal güçlerine karşı direnişini sürdürdüğü kaydedilerek, işgal ordusunun katliamlarının Filistin halkının azmini ve iradesini kıramayacağı vurgulandı.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *