Hamas: ABD daha fazla katliam için İsrail’e yeşil ışık yakıyor

Hamas: ABD daha fazla katliam için İsrail’e yeşil ışık yakıyor

İslami Direniş Hareketi Hamas, siyonist rejimin baş destekçisi ABD’nin, Gazze’deki hastanelerin Hamas tarafından kullanıldığı şeklindeki siyonist iddialarını dillendirmesinin, Washington’un işgal güçlerine daha fazla katliam yapması için yeşil ışık yakması anlamına geldiğini belirtti. ABD ise hastanelere hava saldırısı istemediğini duyurdu!

Hamas’tan yapılan açıklamada, ABD’nin Gazze’deki hastanelerin Hamas tarafından kullanıldığı şeklindeki siyonistlerin iddialarını benimsemesi kınandı. Hastanelerin kendileri tarafından kullanıldığına dair iddiaların reddedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Pentagon ve Beyaz Sarayın Gazze’deki hastanelere ilişkin açıklaması (Hamas’ın kullandığına dair iddiası) ABD’nin işgal güçlerine daha fazla katliam yapması ve halkımızın topraklarından tehciri için baskı, Gazze Şeridi’ndeki hastanelere vahşice katliamların artması için bir yeşil ışıktır.

İşgalcilerin ve müttefikinin, Gazze Şeridi’nde toplu soykırım savaşından direk sorumluluğu taşıyan Washington’un müttefiki olduğu İşgalcilerin yalan anlatılarının doğruluğunu tespit için Birleşmiş Milletler’e bir komisyon kurup, tüm hastaneleri dolaşmaları ve incelemelerde bulunmaları yönündeki çağrımızı yeniliyoruz.”

ABD’nin iddiası

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Hamas’ın Gazze’de bazı hastanelerin “altındaki tünelleri” kullanarak söz konusu hastaneleri “saklanmak, askeri operasyonlarını yürütmek ve rehineleri tutmak için” kullandıklarına dair istihbarat aldıklarını öne sürdü.

Basına demeç veren John, farklı kaynaklardan, Hamas’ın Gazze Şeridi’nde bazı hastaneleri ve “altındaki tünelleri” saklanmak ve askeri operasyonlarını yürütmek için kullandıklarına dair istihbarat aldıklarını öne sürdü. Söz konusu istihbarata göre Gazze’de aralarında Şifa Hastanesi’nin de bulunduğu bazı hastanelerin Hamas tarafından “saklanmak, askeri operasyonlarını yürütmek ve rehineleri tutmak” amacıyla kullanıldığını savundu.

Hastanelere havadan saldırıda bulunulmasını desteklemediklerini söyleyen John, “Hastaneler ve hastalar korunmalıdır. Masum, çaresiz ve hasta insanların sadece hak ettikleri tedaviyi almaya çalıştıkları hastanede çıkan bir çatışma görmek istemiyoruz.” iddiasında bulundu.

Siyonist ordu, hastanelerin uluslararası koruma statüsü olduğunu biliyor

Siyonist Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki hastanelerin “Hamas’ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları tarafından askeri amaçlarla kullanıldığını iddia ederek, bu hastanelerin Uluslararası koruma statüsünü kaybedebileceği” iddiasında bulundu.

Daniel, düzenlediği günlük basın toplantısında işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kassam Tugaylarının Gazze Şeridi’ndeki hastaneleri askeri amaçlarla kullandığını ileri süren Daniel, bu neden bölgedeki hastanelerin “uluslararası mahkemedeki özel korumasını kaybedeceğini” öne sürdü.

Daniel Hagari’nin bu açıklaması, 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda Gazze’de vurduğu hastanelerinin uluslararası koruma statüsünde olduğunun kabulü anlamına geliyor.

Siyonist işgal ordusu, geçen ay başlayan saldırılarında Gazze’de bulunan 35 hastaneden 22’sini bombardıman için hedef aldı. Ayrıca siyonist tankları ve güçleri, Gazze’nin kuzeyindeki bazı hastaneleri de kuşatma altında tutuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *