Avrupa, Filistin (Abbas) yönetimini güçlendirmekten yana

Avrupa, Filistin (Abbas) yönetimini güçlendirmekten yana

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, siyonist vahşet sürerken, savaş sonrası 3 konuya ‘hayır’ diyerek Gazze için AB’nin planını açıkladı. Ancak bu plan için başta Arap devletlerinin tam desteği ve katkısı gerekiyor.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası gazetecilere konuşan Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, uluslararası toplumun, İsrail ile Filistin arasında uzun süredir devam eden çatışmaya kalıcı bir çözüm bulma konusunda ‘siyasi ve ahlaki açıdan’ başarısız olduğunu söyledi.

Euronews’un aktardığına göre, iki devletli bir çözüm bulma çabalarını iki katına çıkarma zamanının geldiğini vurgulayan Josep Borell, 3 konuya ‘hayır’ dediklerini ifade ederek bunları şöyle sıraladı:

“Birincisi, Gazze’nin dışına zorla göçe izin verilemez. Filistinlilerin sürgün edilmesine izin veremeyiz. İkincisi, Gazze toprakları küçültülemez. Gazze toprakları, İsrail tarafından işgal edilemez. Üçüncüsü ise Gazze’deki durum, Filistin meselesinin çözümünün bir parçası olmak zorunda.”

‘Yeni bir Filistin yönetimi icat etmeyeceğiz’

Josep Borell, İsrail işgali altında Batı Şeria’yı yöneten mevcut Filistin yönetiminin ‘güçlendirilmiş bir versiyonunun’ Gazze’de olabileceğini kaydetti. Filistin meselesinin çözümü için “meşruiyeti olan tek bir Filistin yönetimi” bulunması, bunun da Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyince kabul edilmesi gerektiğini savunan Josep Borell, “Şu anda bir Filistin yönetimi var. Yeni bir Filistin yönetimi icat etmeyeceğiz.” dedi.

Josep Borrell, Gazze’nin Hamas’ın elinde olmasını istemediklerini, “bir çeşit” Filistin yönetiminin Gazze’de müdahil olması gerekeceğini kaydederek, “Bunu nasıl yapacağız, kimse bilmiyor çünkü bu çatışmanın ne zaman biteceğini kimse bilmiyor.” dedi.

Bu Filistin yönetimine Arap devletlerinin güçlü destek vermesi gerektiğinin altını çizen Josep Borrell, Arap ülkeleri müdahil olmadan, yeniden inşaya yardım etmeden, Filistin devletinin oluşumuna siyasi katkı vermeden bir çözümün mümkün olamayacağını dile getirdi. Josep Borrell ayrıca AB’nin bölgede yeterince bulunmadığını, çözüme mutlaka müdahil olması gerektiğini ifade etti.

Hamas’tan Borrell’e yanıt

İşgalci katillerin yalanlarını tekrar eden Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Josep Borrell’in iddialarına cevap veren İslami Direniş Hareketi (Hamas), Borrell’in tekrar ettiği, Hamas’ın hastaneleri ve sivilleri insan kalkanı olarak kullandığı yalanının tamamen siyonist katillerin iftirası olduğuna dikkat çekerek işgalci siyonistlerin böyle bir yalan uydurmaktaki amaçlarının, hastanelerdeki masum ve mağdur insanları hedef alan vahşi saldırılarına kılıf uydurmak olduğunu, Borrell’in onların yalanlarını tekrar etmek suretiyle bu vahşete ve katliama ortak olduğunu, onların sözcülüğünü yaparak insanlık adına utanç verici suçlarına iştirak ettiğini dile getirdi.

Hamas, Borrell’in böylesine iğrenç ve çirkin bir yalanı tekrar etmek suretiyle aslında işgalci siyonistlerin daha fazla bebek katletmelerinin önünü açmaya çalıştığını hatırlatarak, siyonistlerin bebek katliamlarına ortak olmadığını göstermek için Borrell’in bu çirkin yalanı tekrar etmekten derhal geri dönmesi ve tüm insanlıktan özür dilemesi gerektiğini hatırlattı.

Devamını oku at
https://turkish.palinfo.com/39403
@Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

Devamını oku at
https://turkish.palinfo.com/39403
@Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *