Siyonizme tepki, Filistin’e destek gösterileri her yerde

Siyonizme tepki, Filistin’e destek gösterileri her yerde

Türkiye de dahil pek çok ülkede, küresel demokrasinin himayesinde devam eden siyonist vahşete tepki yürüyüşleri yapıldı. Fransa’da ise Filistin’e destek gösterileri yasaklara rağmen yapılırken, siyasetçilerin çabası ile İsrail yanlısı büyük bir gösteri gerçekleştirildi.

Avustralya’da on binlerce kişi, Filistin’e desteklerini ve işgalcinin Gazze’ye saldırılarına tepkilerini göstermek için protesto gerçekleştirdi.

ABC News’un haberine göre, göstericiler, Victoria eyaletinin başkenti Melbourne’daki Victoria Devlet Kütüphanesinin önünde bir araya gelerek parlamento binasına yürüdü.

Polis yetkilileri, Gazze’ye yapılan kuşatmanın sonlandırılması ve ateşkes çağrısı yapan kalabalığın yaklaşık 45 bin kişiye ulaştığını bildirdi.

Gösterideki konuşmacılar, işgalcinin Gazze’ye saldırılarını “etnik temizlik” şeklinde tanımlarken, bölgedeki hastanelerin bombalanmasını kınadı.

Binlerce kişiden oluşan başka bir grup da Filistin’e desteklerini Queensland eyaletinin Brisbane şehrinde gösterdi. Katılımcılar, “Özgür Filistin” ve “derhal ateşkes” sloganları atarak Gazze’deki insani krizin sona ermesi çağrısı yaptı.

İspanya

Athletic Bilbao Kulübü’nün girişimiyle maç başında skor panosuna “İnsan hakları, uluslararası hukuk, barış” ve Birleşmiş Milletler’in (BM) 27 Ekim’de Genel Kurul’da aldığı Gazze’de “Düşmanlıklara son verecek acil, kalıcı, sürdürülebilir ateşkes” mesajı yayımlandı.

Athletic Bilbao ve Celta Vigo kulüplerinin Gazze Şeridi’nde barış istedikleri belirtilirken, tribünden alkış alan bu girişime bazı taraftarlar Filistin bayrağı açarak destek verdi.

Diğer yandan Real Sociedad taraftarı da 8 Kasım’da Şampiyonlar Ligi’nde Portekiz’in Benfica takımına karşı oynanan maç öncesinde tribünlerden Filistin’e destek gösterisi yaptı.

Kale arkası tribünlerde bulunan Real Sociedad’ın aşırı sol görüşlü animasyon grubundan 20 kadar kişi, beyaz önlükler giyerek ve yüzlerine maske takarak tribüne girerken, ilk olarak kanı sembolize eden kırmızı boyaları üzerine döküp sonrasında Filistin bayrakları açtı.

Real Sociedad taraftarı, ekim ayı ortasında Filistin bayrağı açtığı için bir taraftarının polis tarafından stadyum dışına çıkartılmasından sonra tepkilerini artırmış ve 21 Ekim’de oynanan Mallorca maçında kalabalık bir grup Filistin bayrağı açmıştı.

İspanyol stadyumlarında Filistin’e destek veren bireysel girişimler diğer bazı maçlarda da devam ediyor.

Almanya

“Küresel Güney Birleşik Kolektifi” adlı inisiyatif tarafından “İnsan Haklarını Sömürgecilikten Kurtarın” temasıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce protestocu katıldı.

İşgalcinin Gazze saldırılarını protesto eden göstericiler, “Yaşasın Filistin”, “İsrail bombalıyor, Almanya finanse ediyor”, “Filistin’e özgürlük” şeklinde sloganlar attı.

Alman hükümetine çağrıda bulunulan gösteride, İsrail’in Gazze saldırılarını durdurması için çaba sarf edilmesi istendi.

Gösterinin başında polis, bazı pankartların yasak olması nedeniyle açılmasına izin vermedi.

Köln

Tarihi Köln Katedrali ile tren garı arasındaki meydanda düzenlenen mitinge katılanlar, Filistin bayraklarıyla İsrail’i eleştiren mesajların yer aldığı dövizler taşıdı. “Filistin’e Özgürlük” temasıyla düzenlenen gösteriye, farklı ülkelerin vatandaşlarının yanı sıra Türkler de katıldı.

Gösteride yapılan konuşmalarda, Filistin halkının yıllardır maruz kaldığı “zulüm” anlatıldı, işgalcinin tutumu eleştirildi.

Selma isimli Tunuslu gösterici, AA muhabirine Türkçe olarak yaptığı açıklamada, “Filistin’de her gün çocuklar ölüyor. Almanya ve Amerika para veriyor, silah gönderiyor, orada insanlar ölüyor.” dedi. Gösteriye katılan Emin Korkmaz ise evde oturup televizyon karşısında olayları izlemek yerine buraya gelerek, Filistin halkına destek vermek istediğini söyledi.

Sıkı güvenlik önlemleri altında yaklaşık 2 saat süren gösteriye katılanlar, daha sonra olaysız dağıldı.

Tunus

Ulusal Kurtuluş Cephesinin çağrısıyla başkent Tunus’un merkezinde yer alan Tunus Şehir Tiyatrosu önünde toplanan göstericiler, Gazze’de bir an önce ateşkesin sağlanması, insani ve tıbbi yardım ulaştırılabilmesi için Refah Sınır Kapısı’nın açılması yönünde sloganlar attı.

Filistin ve Tunus bayraklarının taşındığı gösteride konuşan Ulusal Kurtuluş Cephesi lideri Ahmed Necib eş-Şabi, Tunus halkının her zaman Filistin halkının yanında ve onlarla dayanışma içinde olduğunu söyledi.

“Gazze savaşının” direnişin gücünü gösterdiğini belirten Şabi, “Direniş grupları düşman ordusuna ağır kayıplar verdirdi. İsrail, Filistin direniş hareketi Hamas’ı ortadan kaldıramadı.” ifadesini kullandı.

Ulusal Kurtuluş Cephesine destek veren partilerden Nahda Hareketi Genel Sekreteri el-Acmi el-Verimi AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Arap ülkelerinin sokaklarının, Arap ülkeleri ve batılı ülkelerin başkentlerinde alınan siyasi kararları etkilemelerini istiyoruz. Gazze’deki soykırımın ve sivillerin hedef alınmasının sona erdirilmesi için ablukanın kaldırılması ve adil bir siyasi çözüm bulunmalı.” dedi.

Endonezya

Endonezya’nın Batı Java bölgesindeki Bekasi şehrinde binlerce kişi Filistin’e destek gösterisi düzenledi. Ahmad Yani Caddesi’nde toplanan göstericiler, işgalcinin saldırılarına karşı Filistin’e destek mesajı verdi.

İsveç

İşgalcinin Gazze’ye saldırılarını protesto etmek ve Filistin’e destek vermek amacıyla çok sayıda kişi İsveç parlamentosu yakınında toplandı.

“Filistin’e özgürlük” sloganları atan göstericiler, Gazze’de binlerce çocuğun öldürüldüğüne dikkati çeken dövizler taşıdı.

İsveç hükümetinin işgalciye verdiği desteğe de tepki gösteren katılımcılar, işgalcinin işlediği savaş suçlarına suç ortaklığı yapmakla itham ettikleri İsveç hükümetini protesto etti.

Gösteride yapılan konuşmalarda, İsveç hükümetinin, işgalci İsrail ve Filistin’e yönelik politikası eleştirilirken, Gazze’de yaşananlara sessiz kalınmaması çağrısında bulunuldu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gösteri, konuşmaların ardından sona erdi.

Pakistan

Başkentin G-6 bölgesinde toplanan yüzlerce kişi, işgalcinin Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Göstericiler, ellerinde taşıdıkları pankartlarda Filistin halkı ile dayanışmalarını vurgulayarak, İsrail karşıtı sloganlar attı.

Yunanistan

Yunanistan’da bu yıl 40’ıncısı düzenlenen Atina Maratonu’na, 70 binin üzerinde kişi ile rekor katılım oldu. Tarihi Olimpiyat Stadı’nda bulunan izleyicilerden bir kısmı Filistin bayrakları açarak “Filistin’e özgürlük” sloganları attı. Geçen yıl kadınlarda birinciliği göğüsleyen Vasiliki Konstandinopulu da bu yıl koşusunu, elinde Filistin bayrağı ile yaptı.

Sırbistan

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce gösterici, Filistin’e destek ve dayanışma mesajları gönderdi. Filistin bayrağı açan göstericiler, “Özgür Filistin” ve “Özgür Gazze” sloganları attı. Göstericiler “Filistin’e özgürlük” yazılı pankart ve dövizler taşıyarak, şehrin en işlek iki caddesi Terazi ve ardından Kneza Milosa’ya yürüdü.

Burada bulunan devlet kurumları ve yabancı misyonların önüne gelen göstericiler, işgalcinin Gazze’ye yönelik saldırılarının durdurulması çağrısı yaptı. Gazze’de barışın tesis edilmesi çağrısında da bulunan göstericiler, olaysız dağıldı.

Karadağ

Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’daki Hükümet Binası önünde toplanan göstericiler, ellerinde Filistin bayraklarıyla Bağımsızlık Meydanı’na yürüdü.

Meydanda “Özgür Filistin” sloganları atan göstericiler, işgalcinin Gazze’ye yönelik saldırılarının son bulmasını talep etti.

Filistin ile Dayanışma Hareketi Derneğinden Jovan Mandic, burada yaptığı konuşmada, vatandaşları işgalci İsrail menşeli ürünleri boykot etmeye çağırdı.

Mandic, Karadağ Hükümetine siyonist İsrail’le güvenlik ve askeri alandaki işbirliklerini sonlandırma çağrısında bulunarak, Filistinlilerin yanında olduklarını söyledi.

Göstericilerden Maja Raicevic, insan hayatına önem verdiği için gösteriye katıldığını ifade ederek, “Gazze’de yaşananların medeniyetin yenilgisini temsil ettiğini” kaydetti.

Diğer bir gösterici Dzevdet Pepic ise “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına sesini yükselten herkes, şimdi de ‘Çocuklara yönelik suçları ve soykırımı durdurun’ diyebilmeli.” şeklinde konuştu.

Londra’da on binlerce kişi 5. kez Filistin’e destek için sokaklara indi

Siyonist vahşete tam destek veren demokratik İngiltere’nin başkenti Londra’da Filistin’le dayanışma gösterisi için toplanan on binlerce kişi, Başbakan Rishi Sunak ve İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın yürüyüşleri eleştirmesine rağmen 5. kez sokaklara indi.

İşgalcinin Gazze’ye yönelik saldırılarının yanı sıra İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın Filistin’e destek yürüyüşlerini “nefret yürüyüşü” sözleriyle eleştirmesini protesto etmek isteyen on binlerce Filistin yanlısı gösterici, öğle saatlerinde Hyde Park’ta toplandı.

Ülkedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Filistin ile dayanışma eylemine katılan göstericiler, işgalcinin Gazze’ye düzenlediği saldırılara son vermesi, ablukayı kaldırması, derhal ateşkes ilan edilmesi ve Gazze’ye insani yardım malzemelerinin eksiksiz girişine izin verilmesi çağrısında bulundu. Suella’nın, “nefret yürüyüşü” ifadelerine de tepki gösteren vatandaşlar, İçişleri Bakanı’nın görevden alınmasını dile getiren pankartlar taşıdı.

Öte yandan kentte 1. Dünya Savaşı’nda, müttefikler ile Almanya arasında imzalanan ateşkesin yıl dönümü için düzenlenen “Ateşkes Günü” törenlerinin de yapılması dolayısıyla polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Aşırı sağcı grupların anma törenlerinde askeri anıtlar çevresinde buluşma çağrıları karşısında iki tarafın bir araya gelmesini engellemek isteyen Londra Metropolitan Polisi, yaklaşık 2 bin polisle yürüyüşün güvenliğini sağlayacağını açıkladı.

Yürüyüşe katılan Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) çalışanı ve sendikacı Bob Joseph, Gazze’de soykırım yapıldığını vurgulayarak 2. Dünya Savaşı sonrası tüm Batı ülkelerinin gelecekte yeni soykırımlar yaşanmasının önüne geçmek için bir anlaşma imzaladığını söyledi.

İmzacı ülkelerin soykırım yapmayacaklarını, soykırım yapılırsa durduracaklarını ve sorumluların hakim karşısında yargılanması ve cezalandırılması için bu anlaşmayı imzaladığını söyleyen Joseph, “İnsanların su ve gıda gibi temel ihtiyaçlara ulaşmasını engelliyorsanız soykırım yapıyorsunuz demektir.” ifadesini kullandı.

İşgalcinin bir grubu, topluca ya da kısmen öldürme ve temel ihtiyaçlarına ulaşmasını engelleme girişimiyle soykırım yaptığının altını çizen Joseph, “Bunun aması fakatı yok. Yaptıkları bu. Sabah haberleri izledim, Gazze’nin en büyük hastanesini kuşatmışlar ve içeride hareket eden insanları vuruyorlar. Zaten onlar yüzünden yaralanmış insanlar şimdi ikinci kez yaralanıyor. Çocuklar, onları hayatta tutacak makinelere elektrik verilemediği için ölüyor. Bu, soykırımdır.” dedi. Joseph, işgal hükümetinin bu nedenle cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Başbakan “provokasyon ve saygısızlık” demişti

Demokrasinin beşiği İngiltere’de 14 Ekim’den beri her cumartesi Filistin’le dayanışma yürüyüşleri düzenleniyor.

İlk iki yürüyüşte Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın bulunduğu Downing Sokağı girişine, 3. yürüyüşte Parlamentoya yürüyen göstericiler, 4. buluşmasını Trafalgar Meydanı’nda yapılan mitingle gerçekleştirmişti.

“Ateşkes Günü” dolayısıyla erteleme talebi yapan Londra Metropolitan Polisine olumsuz yanıt veren yürüyüşün organizatörleri, anma etkinliğini etkilemeyecek şekilde mekan ve saat düzenlemesi yaptıklarını açıklamıştı. Buna rağmen Başbakan Rishi Sunak, gösterilerin Ateşkes Günü’nde yapılmasını “provokasyon ve saygısızlık” olarak nitelendirmişti.

Yürüyüşleri sert dille eleştiren Braverman ise Londra polisine, Filistin eylemleri karşısında “taraflı tutum takındığı” iddiasıyla tepki göstermişti. Braverman, bu açıklaması nedeniyle hem hükümetten hem de muhalefet partilerinden tepki görmüştü.

ABD Büyükelçiliğine yürüyüş yapıldı

Kentte Filistin ile dayanışma için 5. kez bir araya gelen göstericiler, Londra’nın sembol mekanlarından Hyde Park’ta başlattıkları yürüyüşü, ABD’nin Londra Büyükelçiliği önünde sonlandırdı.

Burada kurulan sahneden göstericilere seslenen Filistin’in İngiltere’deki Misyonunun Başkanı Büyükelçi Hüsam Zomlot, Birleşmiş Milletlerin (BM), savaşları önlemek ve savaşların kurallarını belirlemek için kurulduğunu söyledi.

Zomlot, işgal rejimin kuruluşundan beri BM’nin koyduğu kuralları çiğnediğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“İsrail, bugün Gazze’de BM’yi bombalıyor. 100’den fazla BM sağlık çalışanı öldürüldü. 175’i Batı Şeria’da olmak üzere 11 binden fazla masum öldürüldü. Ancak İngiltere hükümeti, hala İsrail’i Filistinlilere yönelik yürüttüğü vahşi savaşı durdurmaya çağırmadı. İsrail’in 2,3 milyon insanı açlığa itmesine ‘dur’ demedi.”

“Filistinlilerin yaşamı önemli değil mi?” diye soran Zomlot, İngiltere hükümeti ve İçişleri Bakanı Suella Braverman’ı eleştirdi.

Zomlot, “İngiltere, hukukun üstünlüğüne olan inancı ve ifade özgürlüğünün savunuculuğuyla tanınıyor ancak bu ülkede hala bu yürüyüşü yasaklamak isteyen siyasetçiler var. Bu yürüyüşlere ‘nefret yürüyüşü’ dendi.” diye konuştu.

Göstericilerden, 75 yıldır Filistinlilerin hakkını savunan Yahudiler için alkış isteyen Zomlot, “Filistinliler, hiçbir zaman hakları, geleceği ve evleri için savaşmaktan vazgeçmeyecek.” dedi.

“İçişleri Bakanı görevden alınmalı”

Savaşı Durdur Koalisyonundan Lindsey German da “Başbakan ve polis, bu yürüyüşü iptal etmemizi istedi. Suella Braverman, engellemek istedi. Ama ‘Hayır’ dedik ve ‘Yürüyeceğiz’ dedik. İsrail, Gazze’yi bombaladıkça, Batı Şeria’da insanları hapse atmayı sürdürdükçe, çocukları öldürmeye devam ettikçe biz de yürüyeceğiz.” diye konuştu.

German, Braverman’a tepki göstererek, “Bu, barışçıl bir yürüyüş. Biz, kimseden nefret etmiyoruz ama ateşkes çağrısı yapmayı reddeden tüm siyasetçilerden hesap soracağız.” ifadesini kullandı.

Irak savaşı öncesinde savaşın Müslüman karşıtlığını artıracağını dile getirdiklerini söyleyen German, “Braverman, bizim yürüyüş yapmamızı zorlaştırıyor. Müslümanları suçlamaya çalışıyor. Bugün Londra’da bir şiddet olayı varsa, bunun sorumlusu İçişleri Bakanı’dır. Görevden alınmalıdır. Bu hükümet, onu görevden almaya hazır değilse onlar da görevden alınmalıdır.” dedi.

Demiryol, Denizcilik ve Ulaştırma Çalışanları Sendikası Genel Sekreteri Mick Lynch de sivillerin katledilmesini ve toplu cezalandırmayı kınadıklarını belirterek, Gazze halkı ve esirler için özgürlük istedi. Lynch, “Suella Braverman gibi aşırı sağcı nefret tacirlerini kınıyoruz.” dedi.

Londra’da 126 kişi gözaltına alındı

Londra Metropolitan Polisi, kentte yapılan Filistin’le dayanışma yürüyüşü ve aşırı sağcıların katıldığı Ateşkes Günü törenleri kapsamında toplamda 126 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı Müdür Yardımcısı Matt Twist, yaptığı yazılı açıklamada Londra’da iki farklı gerekçeyle toplulukların bir araya geldiği belirterek, “Sağcı grupların polise yönelik aşırı şiddeti olağan dışı ve derinden endişe vericiydi.” ifadelerini kullandı.

Aşırı sağcı grubun askeri anıtları koruma bahanesiyle sabah saatlerinde sokaklara indiğini kaydeden Twist, “Bir kısmı zaten sarhoştu, agresifti ve kavga etmek için fırsat arıyordu.” değerlendirmesini yaptı.

Twist, Birinci Dünya Savaşı’nda müttefikler ile Almanya arasında yapılan ateşkesin yıl dönümü törenlerinin gerçekleştirildiği Cenotaph anıtı çevresinde aşırı sağcılarla polis arasında gerginlik yaşandığını belirterek sağcı grubun polise, “Siz artık İngiliz değilsiniz.” dediğini söyledi.

Çoğunlukla futbol holiganlarından oluşan grubun gün boyu kendilerini Filistin’e destek yürüyüşüne katılanlarla karşı karşıya getirmemeye çalışan polise hakaret ve tehditler savurduğunu vurgulayan Twist, “Bu gruplardakilerin çoğu durdurulup arandı ve silah, cop, muşta gibi silahlar ile A sınıfı uyuşturucular (Kokain, eroin ve ecstasy vb.) ele geçirildi.” açıklamasını yaptı.

Twist, polisle sağcılar arasındaki Cenotaph çevresinde yaşanan gerginlik esnasında 9 polisin yaralandığını, iki polisin ise dirseğinde kırık ve kalça çıkığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Filistin yürüyüşü şiddet eylemlerine sahne olmadı

Twist, Filistin’le dayanışma yürüyüşünün ise sağcıların eylemlerinde olduğu gibi fiziki şiddet eylemlerine sahne olmadığını kaydetti.

Yalnızca yürüyüş sonunda ana gruptan ayrılan küçük grupların tahrik edici olaylara sebep olduğunu bildiren Twist, yaklaşık 150 kişilik bir grubun havaifişekler attığını açıkladı.

Twist, polisin nefret suçu kabul edilecek olaylar ile yasaklı örgütlere destek olaylarını araştırdığını belirterek, “Londra’nın merkezinde, herhangi bir düzensizliğe müdahale etmek ve yarınki (pazar) anma etkinlikleri öncesinde önemli yerlerin korunmasını sağlamak için hala çok sayıda memur görev yapıyor. Şu ana kadar gözaltına alınan 126 kişi için de çok sayıda kişi çalışmaya devam ediyor.” açıklamasını yaptı.

Filistin yürüyüşüne katılan vatandaşlara sözlü ve fiziki saldırıda bulundular

Londra’da 5 haftadır devam eden Filistin’le dayanışma yürüyüşleri kapsamında Filistin yanlısı göstericiler Hyde Park’tan ABD’nin Londra Büyükelçiliği önüne yürümüştü.

Ancak İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın bu yürüyüşleri “Nefret yürüyüşü” olarak adlandırması ve Ateşkes Günü’nde bu yürüyüşü engellemek istemesi, aşırı sağcı grupları harekete geçirmişti.

İngiliz Savunma Birliği gibi aşırı sağcı ve Müslüman karşıtı gruplar ile farklı bölgelerden futbol holiganları, Londra’daki askeri anıtlarda nöbet tutacaklarını açıklamıştı.

Gün boyu yaşanan olaylarda önce polisle arbede yaşayan aşırı sağcı gruplardan 82 kişi Filistin’le dayanışma yürüyüşü güzergahına ulaşmaya çalışınca gözaltına alınmıştı.

Yürüyüşün sona ermesiyle buradan ayrılan vatandaşlara sözlü ve fiziki saldırılarda bulunan sağcılarla polis arasında Trafalgar Meydanı’nda da gerginlik yaşanmıştı.

Polis burada Filistin bayrağını yakmaya çalışan bir aşırı sağcı göstericiye müdahale etmişti.

Fransa’da binlerce kişi Filistin’e destek için yürüdü

Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelen binlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin ile dayanışma göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Fransa’da İsrail yanlısı gösteri

Filistin yanlısı gösterileri “kamu güvenliği” gerekçesiyle yasaklayan laik demokrat Fransa’da siyasiler, Senato ve Meclis başkanlarının çağrısı ile İsrail yanlısı gösteri düzenledi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Senato Başkanı Gerard Larcher ve Ulusal Meclis Başkanı Yael Braun-Pivet’in çağrısı ile Paris’te düzenlenen “antisemitizm karşıtı” gösteriye ülkenin önde gelen siyasileri katıldı. Gösteride eski Cumhurbaşkanları Nicolas Sarkozy ve François Hollande, Başbakan Elisabeth Borne’un yanında ön sıralarda yerini alırken, aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen de tepkilere rağmen gösteriye katılım gösterdi. Gösterinin yapıldığı güzergahta 3 binden fazla polis görev yaptı.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, “Özgür Filistin” diye bağıran kişinin göstericilerin saldırısına uğradığı anlar yer aldı. Göstericilerin darbetmeye çalıştığı Filistin destekçisi, polislerin araya girmesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı.

Ankara ve İstanbul’da Filistin’e destek yürüyüşleri

Filistin İnisiyatifi Platformu, İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etmek için Edirnekapı’dan Beyazıt’a kadar insan zinciri oluşturdu.

Ankara’da Melike Hatun camiinden Hacı Bayram camiine kadar insan zinciri oluşturuldu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *