Mücahitler Gazze Şeridi’ne giren işgal ordusuna direniyor

Mücahitler Gazze Şeridi’ne giren işgal ordusuna direniyor

Yoğun hava saldırılarına ve topçu ateşine rağmen Filistin direnişi birkaç noktadan Gazze Şeridi’ne giren işgal ordusuna direnmeye, tankları vurmaya ve işgal güçleriyle sıfır mesafesinden çatışmaya devam ediyor. Ebu Ubeyde, ”Moralimiz yüksek ve zafer yaklaşıyor. Kalplerinizi iyileştirecek sürprizler göreceksiniz” dedi.

Direniş grupları ayrıca işgal ordusuna ait hedeflere ve Yahudi yerleşkelerine füze atmayı da sürdürüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Gazze kentinde çeşitli silahların kullanıldığı şiddetli çatışmaların yaşandığını, benzeri görülmemiş hava saldırıları ve top atışları sebebiyle patlama seslerinin duyulduğunu söyledi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, işgal ordusunun Gazze’de ilerlediği her noktada işgal güçleriyle direnişçiler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını, işgal ordusuna ait araçların patlatıldığını bildirdi.

Ebu Ubeyde, Cumartesi günü öğleden sonra yaptığı açıklamada, direnişçilerin Gazze kentinin kuzeybatısında işgal ordusuna ait 3 aracı “Yasin 105” füzesiyle hedef aldıklarını söyledi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, işgal ordusunun sivilleri hedef alan katliamlarına misilleme olarak Bi’r Es-Seb’a kentine bir dizi füze attı.

İşgal ordusuna ait bir alanı havan toplarıyla hedef El-Kassam Tugayları, Beyt Hanun’un kuzeyinde işgal ordusu askerlerinin sığındıkları bir binayı vurdu.

Kudüs Müfrezeleri direnişçilerin Tel El-Heva bölgesinde ve Eş-Şati Kampı’nda işgal güçleriyle çatıştığını ve Kissufim Yahudi Yerleşkesi’ne füze attığını açıklarken, Nasır Salahaddin Tugayları da Gazze kentinin kuzeybatısında işgal ordusu askerleriyle direnişçiler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Ebu Ubeyde: Sürprizleri bekleyin

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, ”Moralimiz yüksek ve zafer yaklaşıyor. Kalplerinizi iyileştirecek sürprizler göreceksiniz, sizden tek isteğimiz dua etmenizdir. Allah’a kavuşacağını zannedenler, küçük bir grup büyük bir topluluğu mağlup etti diyecekler.” açıklamasını yaptı.

Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza da yaptığı açıklamada, ”Savaş artık sadece Gazze ile sınırlı değil. Filistin dışında da hazırlık yaptık.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *